Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Samsung започва производство на нов 5G модем - Exynos 5100. Доставките до основните му партньори ще започнат в края на годината, съобщиха от корейската компания.

Новият модем поддържа топ-спецификацията 5G New Radio. Базиран е на същия производствен процес, който се ползва в сегашната система на чип (SoC) в смартфоните на Samsung - Еxynos 9810, който обаче поддържа само до 4G LTE стандартът. 

По-същественото е, че новият Exynos е съвместим със стандарта 3GPP. Създаването на ново поколение мрежа често трябва да стане за сметка на вече ползвани честоти. 3GPP стандартизацията прави възможно новият модем да работи с честотния спектър под 6GHz и mmWave. Това ще позволи лесна интеграция в страни, които тепърва поставят 5G мрежи.

5G поддържа теоритични скорости до 2 Gbps при под 6GHz честоти и до 6 Gbps при mmWave - или 1,7 до 5 пъти повече от настоящия топ-модем на компанията, който е инсталиран в Galaxy S9 и Note9.

Наскоро и Intel обяви началото на производството на 5G чип, което ще позволи по-скорошно приемане на новия стандарт в развития свят.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.