Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Телекомите ни облъчват с реклами за 4G, но производителите на мобилни телефони вече работят по следващото поколение безжични мрежи, известно като 5G, които ще бъдат светкавично бързи, пише Business Insider.

Ранните тестове на 5G мрежите показват възможност за трансфер на данни със скорост 10 Gbps. За сравнение, средната скорост на съвременните най-бързи мрежи е 12,3 Mbps, така че новите ще бъдат 8-10 пъти по-бързи.

На конференцията Rutberg Future:Mobile в Халф мун бей, Калифорния, президентът на Самсунг Северна Америка Грегъри Лий показа примери за възможностите на 5G мрежите. В тях може

- да се качи филм за 3 секунди

- да се свърже с интернет всяка домакинска техника

- да се даде възможност на лекарите дистанционно да дават съвети един на друг по време на хирургически операции

- да се даде възможност на музикантите от джаз състав да изнесат концерт в реално време, въпреки че се намират на различни места.

Според Лий 5G мрежите ще могат да работят със съществуващите устройства, включвайки 3G, 4G, и Wi-Fi, така че няма да е необходимо да подновявате домакинската техника. Но той смята, че ще ви е необходим нов мобилен телефон.

Ключови думи

Коментари

Колко е разликата между Gbps и Мbps

Клуб Z, Твърдите: "... 5G мрежите показват възможност за трансфер на данни със скорост 10 Gbps. За сравнение, средната скорост на съвременните най-бързи мрежи е 12,3 Mbps, така че новите ще бъдат 8-10 пъти по-бързи." В училище се учи, че разликата между Гига и Мега е 1000 пъти! Първо научете математика и тогава пишете статии по теми, които очевидно не разбирате. Благодаря!

.

Вижте, вижте там и се поправете, доколкото е нужно! Иначе приветстваме всяко усилие за пропагандиране на прогреса и в частност техническия прогрес.

льохман

А какво е общото между тази снимка на "long exposure nightly vehicle" и 5G мрежите??

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.