Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

ДПС иска изваждането на „Атака“ от управлението. БСП пък организира на 1 май „Празник на свободното слово и свободните медии“...

Рядко нахалството е било толкова неприкрито. Партията на Волен Сидеров има богато досие в обслужване на интересите на ДПС – издига техни кадри, подкрепяше тяхно правителство, участват заедно в антиевропейската кампания в българските медии. Партията на Корнелия Нинова пък поднесе цялата власт на ДПС и дори издигна и избра Делян Пеевски за шеф на специалните служби.

„Гласуваме Пеевски или правителството пада“, бил казал Станишев пред депутатите от БСП рано сутринта на 14 юни 2013 г.

Очевидно е, че в последните месеци опозиция в България няма. Нелепи са фалшивите скандали, които трябва да имитират някакво противопоставяне – алкохолът и танцьорките на някакъв младежки форум са само последният пример. Колкото по-неубедителна е тази опозиционна припряност, толкова по-притеснителни стават консенсусите – като например общата кампания срещу европейското наблюдение над българското правосъдие, все едно някой друг ни е виновен за кочинката.

„Атака“ си я правете каквото искате

„Атакувах „Атака“ и ще продължавам да го правя, защото не е отговорно такава партия да е в управлението“, каза председателят на европейската либерална партия АЛДЕ Ханс ван Баален в София.

ДПС отдавна повтаря, че „Атака“ трябва да бъде извадена от управлението. Ами защо не я извадят? Тя си е тяхна. „Атака“ номинира редовно за ВСС близки до ДПС и Пеевски кадри. Издигна за министър на икономиката бившия шеф на Агенцията за приватизация, който подписа продажбата на „Булгартабак“ и на дипломатическия клуб в Бояна на офшорки и младежи, които нямат нищо общо с Пеевски. После Сидеров си взе за дясна ръка Светлозар Лазаров, който управляваше МВР в правителството на ДПС/Пеевски.

Лидерите на „Атака“ нападнаха преди години софийската джамия, а капиите на ДПС в правосъдието отказаха да преследват това престъпление – това втвърдява избирателите и от двете страни. Волен Сидеров говори открито за излизане от ЕС и НАТО, а подчинените на Пеевски медии са в авангарда на антиевропейската, антилиберална и пропутинистка пропаганда в България. Разликата е само, че ДПС поне говори прилично.

Така че, уважаеми г-н Карадайъ, ваденето на „Атака“ е въпрос, който може да обсъдите в рамките на вашата парламентарна група и няма нужда да ни занимавате и нас.

„Това е толкова недопустимо“

„На 1 май БСП организира протест срещу корупцията, мизерията и бедността... След края на митинга, група „Сигнал“ ще даде старта на Празник на свободното слово и свободните медии пред Народния театър „Иван Вазов”.

Това е цитат от официално съобщение на БСП. Верно ли?! БСП ще празнува свободното слово и свободните медии. Социалистите ще припяват заедно с Данчо Караджов думите на Любомир Левчев:

„Да те жадувам аз, да те жадувам,

а ти все повече да се отдалечаваш.

И аз все повече да съм виновен -

това е толкова недопустимо“.

Наистина е недопустимо чак такова нахалство. По времето на Станишев държавата активно помогна на Доган/Пеевски/Василев (който по-късно отпадна от отбора) да установят медийната си империя на пазара. По времето на Орешарски им дадоха цялата държава и така охраниха още повече империята. Тогава БСП се възползва от безпрецедентната кална кампания срещу протестите – лъжи, омраза и натиск срещу малкото свободни гласове. Вие ли ще празнувате свободното слово?! И нахалството трябва да има някакви граници.

Иначе проблеми има – и антиевропейският Сидеров е проблем за управлението, и овладяването на медиите е проблем. И сегашното правителство не ги решава. Властта има достатъчно много недостатъци и дава достатъчно много поводи за критика. Но когато ДПС и БСП говорят за Европа и за медиите, отвращават всички останали, които се интересуват от тези въпроси.

Коментари

"Демокрадтичното общество"

с нищо не е по-различно - те бяха в коалиция с Гоце и пишман-патриотите и служиха на мутрата. Разликата между БСП и Герб е, че едното е калпава, но партия, докато второто е организирана престъпна група начело с мутра, наркодилър и убиец. Хубаво е, че "демократите" и "Европа" са решили да застанат зад такъв образ. Определено ще съберат подкрепа.
Insider Insider's picture
Insider Insider
insider

Я малко завържи торбата с лъжите!

Каква партия е БСП? Социалистическа? Къде са издигналите се миньорски деца в нея (както е при британските лейбъристи, например)? Курнелка от НГДЕК-а ли е пролетарий? Или Манджуков, търговецът на оръжия, е пролетарий? Добре, да кажем, че това са наследниците. А къде са дълбоките й пролетарски корени? В СССР! Ето къде са. Шпионите на СССР превзеха партията на Благоев и я усвоиха (не че съчувствам на "дядото"). Също като Ким Ир Сен. Руски хрантутници, поставени да държат в подчинение съветската колония. Никога не са се ревизирали. Никога не са се отрекли от миналото си. Фалираха държавата 4 пъти след ВСВ. И още има мал0умници, които гласуват за тях "по вяра". Следователно какво са те? Секта? Или етнос? - както навремето заяви Андрей Райчев. Или престъпна група по интереси, която раздаде държавното имущество на "своите", докато народа отъпкваше площадите с надежда за промяна? Всичко друго но не и партия! А ГЕРБ е друг въпрос... - те поне крадат само от 8 години, а и първите 6 поне имаха про-европейска ориентация.
 's picture

smarf

Сигнално ми е

Ето защо Данчо Караджов и отпердашената му щерка са непрекъснато по екраните. Политически лакеи.

Опитите на БСП да се превърне отново във вожд на...

онеправданите и обеднелите в България е жалък и глупав. В продължение на толкова години те бяха (а и сега са) в основата на манипулациите, кражбите и лъжите, които доведоха до жестокото обедняване на българския народ. Ми най-големите богаташи в страната са в техните редици.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.