Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„Трябваше да излезем и да кажем, че започваме стъпки към излизане от НАТО.“ Цветан Цветанов хвърли „бомбата“ след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, а поводът бе проект за становище, представен от президента.

„Неслучайно настоявам за по-добро образование. Явно г-н Цветанов по-трудно осмисля това, което чете“, отговори Радев.

Двама се скарали, медиите са свръхоригинални с думата „скандал“, но едва ли много хора разбраха за какво точно става дума.

Два дни по-късно председателят на парламентарната група на „Обединени патриоти“, част от управляващата коалиция, Волен Сидеров и зам.-председателят на Народното събрание на Република България Явор Нотев „светнаха“ от незаконно окупирания Крим, обявиха го за неокупиран, обещаха съдействие на Русия и се похвалиха, че са наложили проруско поведение на българското правителство.

Ето това вече наистина е скандал.

Проблемът с Радев:

Президентът не е говорил за излизане от ЕС и НАТО, това просто е ефектният „превод“, направен от Цветанов. Камъчето е заровено в следното изречение от подготвената от Радев позиция:

Въпреки декларираната подкрепа над ИДИЛ конфликтът в Сирия се разраства. Нанесените удари по обекти в Сирия от създадената ad hoc коалиция (САЩ, Великобритания и Франция), без резолюция на Съвета за сигурност на ООН, покачват риска от ескалация на напрежението в района.

Сега сравнете това изречение с официалната позиция на Европейския съюз, от който България също е част:

ЕС бе информиран за целенасочените въздушни удари от страна на САЩ, Франция и Обединеното кралство по съоръжения за химическо оръжие в Сирия, като тези конкретни мерки бяха предприети единствено с цел да се предотврати по-нататъшното използване на химически оръжия и на химически вещества като оръжие на сирийския режим срещу собствения му народ. ЕС подкрепя всички усилия, насочени към предотвратяване на използването на химическо оръжие.

Румен Радев не споменава изобщо химическото оръжие и реагира така, все едно всичко в Сирия до миналата седмица е било като лятна ваканция в „Артек“ и изведнъж на американците, британците и французите им скимнало да стрелят. Всъщност, това е едно към едно позицията на Русия.

[[nid:66791]]

Проектът на Румен Радев не забелязва изобщо, че България е част от Европейския съюз и НАТО. На практика президентът не е направил стъпки за излизане от ЕС и НАТО, а направо се е държал така, все едно вече сме излезли.

Проблемът със Сидеров:

Русия анексира Крим от Украйна през 2014 г. За целия цивилизован свят, който все още обръща внимание на международното право, Крим е Украйна. Европейският съюз не признава Крим за руски и наложи санкции на висши руски представители, участвали активно в анексирането. Това е позицията на Европа.

В момента България е председател на Съвета на ЕС. Точно сега посещението на партиен лидер от управляващата коалиция и на зам.-председател на парламента в Крим е демонстрация за „пробита“ Европа. Висши представители на държавата председател на ЕС отиват в Крим и обявяват, че „България в момента има чудесния шанс да бъде посредник между Евросъюза и Русия“ - т.е. посредник между себе си и Русия.

Нашето присъствие в управлението на България дава резултат, тъй като съвсем наскоро премиерът взе решение да не се експулсират руски дипломати след случая „Скрипал“. Ако беше друга коалиция, може би отношенията с Русия щяха да бъдат други”, каза Сидеров в Крим.

В детските игри често някой от участниците допира палеца на разтворената си китка до носа си и започва да мърда останалите пръсти - т.е. ще си правя каквото си искам, изобщо не ми пука за вас. Това направиха Сидеров и Нотев.

Не им е Радев големият проблем на управляващите. Той само опита да прокара антизападна позиция, докато Сидеров вече бодро провежда такава политика. От тяхно име.

Коментари

Vladimir Radoslavov's picture
Vladimir Radoslavov
VladimirRadoslavov

Опорката за анексираният Крим

трябва да изчезне като аргумент във външната политика на ЕС. Ясно е че " връщане и деокупация " няма да се състоят като мероприятия в обозримо бъдеще.

така е!

Както нас 1879 г Великите сили ни спасиха от ноктите на руската империя..... второ спасение няма да има. Сами вървим към Крим-2! Явно 140 г руско иго не стигат на българското племе!

Интересна логика!

Понеже на руснаците няма да им дойде акъла и няма да се махнат от Крим, ние да се съгласим с тях ли?
 's picture

smarf

Тишина, тишина....

А ГЕРБ мълчи, а ГЕРБ се крие. Политическата проститутка болна от русофилистия им разката играта. Къде е Бойко ,бе?

Оставам с впечатлението че защитавате Радев, а и той...

...има трески (не ами цепеници) за дялане! Ето както бил казал - „Въпреки декларираната подкрепа над ИДИЛ конфликтът в Сирия се разраства. Нанесените удари по обекти в Сирия от създадената ad hoc коалиция (САЩ, Великобритания и Франция), без резолюция на Съвета за сигурност на ООН, покачват риска от ескалация на напрежението в района.“ Е да ама при положение, че Русия непрекъснато блокира решенията на ООН, как може да се разглежда изказването на Радев? Ми то си е жива провокация! Колкото до Сидеров, той трябва да бъде хванат за яката и изхвърлен като мръсен парцал от парламента!
 's picture

nemak50

проблемите с родоотстъпниците

опорката Р.Б- СЕ ВРЪЩА КЪМ СеСеСеРе НЕ РАБОТИ ТРЯБВА ТВЪРДА ПОЛИТИКА -БОРИСОВ КЪДЕ СИ В ЕВРОПА ИЛИ В ЕВРАЗИЯ!!!!!!!!!!????????
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

РУСОФОБИТЕ,

ама що под АМЕРИКАНСКИЯ доклад за "спазването" човешките права в България не ви четем да окате НЕПРОТИВОЕВРОГЕЙСТВУВАЙТЕ.. Или вий си го приемате кат приятелски отстрел..
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

А той направо си е ПРИЯТЕЛСКИ

тоз доклад: " Манипулация на общественото мнение през медийни рупори; използване на силите за реда за упражняване на натиск над опозицията; изборни манипулации; корупция и неефективни закони за справяне с нея; пристрастна съдебна система и произволни арести и противоконституционална спецпрокуратура." Това са само част от изводите за случващото се в България в доклада на Държавния департамент на САЩ за 2017 г. Чак до Тони Шайката е опрял..

За Варадерото аз

не се притеснявам.Той си е артист....затова и нахлуваше в НАТФИЗ...иначе предпочита кубински пури и френско шампанско и евра в кеш...докато е така никакъв Крим не може да му открадне сърцето...-:))))))
Artur Schopenberg's picture
Artur Schopenberg
Schopenberg

Проблемът е Демократична България

Там трябва да се насочат усилията. Да добие ясен профил с нови, интелигентни, европейски българи. Такива са повечето създаващи БВП на страната хора, отвратени от тоталната немощ и егоизъм на отпадъците от някога славното СДС. Нищо освен лични декларации на проиграли доверието комарджии не са изпъчените Атанас и Христо. Искат се железни демократични правила за издигане на възможно най-свястното да върне оптимизма в страната. Боко е изчерпан. Доган е с единия крак в затвора. Златев е пред изхвърляне. Какво още да чакаме. Сидеров да спре с чикиите?
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Руското насилничество и българомразие!

От трите вътрешни степени на проблема „Евразия-ЕС” – Радев-Сидеров-Борисов, последният е най-големият. Свръх големият обаче е руското насилничество над България, което веднага след Берлинския конгрес 1878 г. постави на гърдите на българите не воденичен камък, а цяла скала и им дава толкова кислород, колкото да не измрат. Сега с руска подкрепа в Борисов е ножът и хлябът! Атаката срещу ЕС Борисов я започна през предния кабинет, когато обяви истинските реформатори за лични врагове. Помагаха му Лукарски, П. Москов, Христо Иванов. Така на изборите десните не събраха жалките 4 % и Борисов се превърна в самодържец, който едно говори, а евразийско върши!
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Борисов, пагриотите, местановци, догановци - руски пионки!

Ако Борисов желае, може да тръгне по-смело към по-доброто - ЕС, а не към почти средновековната Русия. Той обаче е кремълско творение. Той вече не носи българско сърце, закоравял, не може да се промени. Затова няма да подаде оставка и да предизвика извънредни избори, за да се освободи от сидеровци. . Може само да симулира почтеност. Единственият начин България да се защити от руската ламя е да превърне борисовци, патриотите, догановци и местанци в политически трупове по легален път – на изборите. При тази пасивност на народа ни, плод на вековното изпиляване на българската идентичност с руска пила, това вече е голяма трудност. Въпреки всичко трябва да се тръгне от някъде. Единствената истинска опозиця – дясната, трябва да организира протестен митинг срещу евразийския завой, дори митингът да не е мощен като в Ереван! Руските пионки са твърде страхливи, затова хистерничат и хвърлят къчове!Пишещите статии преподаватели трябва да събудят студентите! Народе, убиха твоят Левски и пак гледаш русоугодно!
 's picture

Tacho

Коренът на проблема

Радев и Сидеров са рожби на Великия черноморски ветроходец. Страната отдавна се управлява от анклава Росенец.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.