Новината от късно снощи за експлозия в ливанската столица Бейрут, с която е елиминиран един от лидерите на "Хамас" доведе днес до ответна реакция. Ливанската шиитска групировка "Хизбула" заяви, че разглежда това като "сериозно нападение срещу Ливан" и "опасно развитие в хода на войната между врага и оста на съпротивата".

Последваха незабавни преговори между ливанското правителство и "Хизбула", за да се избегне ескалация с Израел.

На този фон две експлозии убиха поне 103-ма души и раниха повече от 210 по време на панихида по случай годишнината от убийството на иранския генерал Касем Солеймани в родния му град Керман. Никой към момента не е поел отговорност за кървавата атака.

У нас най-вълнуващ днес се оказа почетният председател на ДПС. Ахмед Доган, който доскоро определяше Делян Пеевски като феномен, предложи не един, а двама съпредседатели на Движението - Пеевски и бившият министър Джевдет Чакъров. Партията била станала корпоративна. Не думай...

А какво става с Шенген? Както вече е известно: нищо не е договорено, докато всичко не е договорено. Продължаваме да се лутаме в исканията на Австрия, в т.ч. колко бежанци се предполага, че трябва да бъдат върнати у нас.