Краят на една година и началото на следващата винаги е особен период – тогава правим равносметка на онова, което сме преживели, чули, видели и... прочели. Осъзнаването на наученото през последните 12 месеца, може да ни помогне да минем по-лесно през следващите – да не правим същите грешки, да не слушаме същите фалшиви „герои“, претендиращи за гласовете, умовете и доверието ни, да разберем най-после кое е важното за живота ни.

Клуб Z започна една кратичка поредица – в нея правим обобщение на изминалата година през призмата на вашите читателски предпочитания. Показваме ви месец след месец кои бяха най-четените от вас материали – защото умният човек помни, а този, който има памет, прави по-малко грешки.

Трите най-четени публикации през февруари 2023 г. бяха:


Изборът ви през февруари следва актуалните новини – избягалия от Корнелия Нинова кмет на БСП или абсурда Костя Копейкин да плаща по кредити повече, отколкото има. Но все пак второто място е знаково. То е посветено на поредицата ни „Дневникът на една харкивчанка“, в който журналистката Анна Гин описва зверствата на войната в Украйна.

Прочели сте още:


Голяма част от текстовете, които са привлекли вниманието ви, са посветени на войната в Украйна и резултата от европейските санкции:


Най-краткият месец пред отминаващата година е своего рода пророчески. Неповторимата Лола Монтескьо е привлякла вниманието ви с питането какво да правим с Монумента на окупационната Червена армия, което съвсем наскоро получи своя съвсем практически отговор под формата на флекс и кран. Но също така тя прави едно от първите интервюта със съвсем семплия по онова време ИИ (изкуствен интелект), забелязвайки приликата с естествения на РР (Румен Радев).  Изводът не е много ласкав. За втория.


Февруари е привлякъл вниманието ви и с развръзката в Народния:


Утре четете: „Започва битката за Бахмут, а Клуб Z е във Viber - какво избрахте през март 2023 г.“