Краят на една година и началото на следващата винаги е особен период – тогава правим равносметка на онова, което сме преживели, чули, видели и... прочели. Осъзнаването на наученото през последните 12 месеца, може да ни помогне да минем по-лесно през следващите – да не правим същите грешки, да не слушаме същите фалшиви „герои“, претендиращи за гласовете, умовете и доверието ни, да разберем най-после кое е важното за живота ни.

Днес Клуб Z започва една кратичка поредица – в нея ще направим обобщение на изминалата година през призмата на вашите читателски предпочитания. Ще ви покажем месец след месец кои бяха най-четените от вас материали – защото умният човек помни, а този, който има памет, прави по-малко грешки.

Трите най-четени публикации през януари 2023 г. бяха:


И, ако си мислите, че и следващите не са посветени на Русия – бъркате. Още един коментар е спечелил вниманието ви:


Както и документалната поредица за азерския газ:

Но и най-новата руска кола.

И пропагандата на любимците (по онова време) на Путин:


Поредицата на Клуб Z, в която ви разказваме за ужасите на комунизма „100 въпроса за тоталитарната държава“, също е намерила своето място с два материала сред най-четените текстове.


Голям интерес е привлякъл и заловеният след повече от 30 години издирване бос на Коза Ностра (малко не му достига, за да влезе в класацията):


Това важи и за още две големи теми, която получиха своето развитие по-късно през годината. През януари Румен Радев успя да обедини (срещу себе си) онези партии, които по-късно ще наречем „сглобка“:


И през същия месец ГЕРБ „поряза“ НПК и по-специално поправките, които целяха въвеждане на ефективен механизъм за контрол на главния прокурор.


От позицията ни 12 месеца по-късно, трудно можем да кажем, че денят не се е познавал по сутринта. „Сглобка“ вече има и официално, но странните въртеливи движения на ГЕРБ все така не позволяват никаква стабилност.

Утре четете: „Бягство от Корнелия, Костя плаща, но не казва откъде са парите - какво избрахте през февруари 2023 г.“