Иван Гешев вече не е главен прокурор - окончателно. Президентът Румен Радев подписа днес решението на ВСС за предсрочното му отстраняване от поста, за пръв път в демократичната ни история.

Какво ще стане, ако в Германия някой каже "трябва да има Холокост"? Защо в България може да се каже "трябва да има Народен съд"? Този въпрос задава със своя граждански иск срещу водещия в БНР Петър Волгин жена на 103 години. Комунистите убили съпруга й преди 80 години.

Парламентът очаквано удължи бюджета - до 31 юли. Увеличават се заплати и пенсии, депутатите се спречкаха за помощите за ученици.

Промяната на Конституцията, за която преговарят ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС, ще трябва да мине по "бавната писта" - защото БСП няма да преговаря с тях, стана ясно днес, а за ускорено приемане на поправките са нужни 180 депутати. 

"Копейките" на Костадин Костадинов, начело с негов депутат, се опитаха отново да спрат прожекция на филма "Близо" - този път в Пловдив, на фестивал, който няма нищо общо със "София Прайд". Варненската полиция обаче ги спря и изведе.

Европарламентът настоя НАТО да покани Украйна, която междувременно бележи успехи в контраофанзивата. Очаквано, българските депутати на левицата не гласуваха.