От вчера основната дискусия в обществото е: достатъчно истинска ли е дупката, която се е образувала от взрива, насочен срещу главния прокурор Гешев. 3 кила тротилов еквивалент, по думите на разследващите!

Хората рисуват карикатури и пускат мемета, докато прокурори с мрачни физиономии се строяват под строй пред Съдебната палата, а Борислав Сарафов - доказано незаменим кадър при всеки главен прокурор, нарече "зъл гений" автора на атентата.

В крайна сметка след близо 20 часа разследващите заведоха журналисти до дупката. И макар да не е вярна шегата, че това време им е трябвало да я удълбочават, дупката сякаш не изглежда нещо особено. А околните дървета са напълнени със сачми - нещо, което не е много учудващо в гора, район на ловджии, пусии и пр.

Удивително обрани по темата с атентата бяха например президентът Радев,...

... и вътрешният министър Демерджиев.

В един друг план - но сякаш от същия спектакъл, продължават пазарлъците: "сделка или не" за редовен кабинет. Бойко Борисов от Разград охлади "промяната", че не одобрява предложените от тях министри. Но остава на масата за преговори...

.. А Кирил Петков отвърна пред бТВ с контраоферта: че може да дадат комисии на ГЕРБ и така да се осъществява контролът върху едно евентуално правителство на малцинството.

А бившият премиер Симеон Сакскобургготски и бившият ДПС-лидер Лютви Местан ни "биха като мачета" в съда в Страсбург. Първият - заради мораториума да не може да се разпорежда с имотите си, вторият - заради забраната да агитира на "майчин език".

И двете ще излязат скъпо на българския данъкоплатец.