В опита "топката" да не отиде у Румен Радев, от "Продължаваме промяната" започнаха деня с новина, че може Кирил Петков да не е кандидатът им за премиер. Слуховете се потвърдиха и такъв се оказа Асен Василев.

Това, разбира се, не удовлетвори високите нравствено-ценностни критерии на ИТН, които казаха, че е едно и също.... Но задоволи тези на Корнелия Нинова, която се върна на масата за преговори.

Като казахме БСП - въпреки че бургаският "Лукойл", а.к.а. "Нефтохим", се води на швейцарска фирма, неособено по швейцарски не е плащал корпоративен данък печалба от 2007.

От ДБ се похвалиха че за пръв път от 15 г. рафинерията все пак е обявила някаква печалба от... 75 млн. лв. (годишна - не дневна).

Най-вероятно без връзка с последните събития войната на руската посланичка Елеонора Митрофанова (и всички, които вероятно й натискат копчетата) срещу нас продължава.

Кабинетът каза, че не може да му се дават ултиматуми да се откаже от идеята си за изгонване на 70 дипломата (между другото, Кирил Петков говори от интерконектора с Гърция, по който тръгва пълен обем азерски газ до дни).

А Митрофанова каза, че ще предложи закриване на руското посолство в София.

Кой ще ни издава визи за почивки в Магнитогорск - остава тайна...