Ако събитията в българския парламент бяха футболен мач, някой коментатор щеше да каже, че двата отбора си "дялат надмощие". Или че ситуациите пред двете врати следват една след друга. 

"Тази неповторима и магическа Висша лига"... пардон българският парламент.

Както "Продължаваме промяната" търсеше подкрепа за мнозинство за подкрепа на правителството, ГЕРБ контраатакува зрелищно и с няколко бързи паса доведе нещата дотам, че събира гласове за внесения вот на недоверие, за който е нужно квалифицирано мнозинство от 121 депутати.

Днес се оказа, че бившите управляващи вече разполагат със 120 за искането за оставка на председателя на НС Никола Минчев. Това е знак, както и да го погледнем. Стана възможно поради факта, че ИТН "седна на една маса" с ГЕРБ, ДПС и "Възраждане".

Може ли ПП да обърне мача?

А иначе продължиха "подритванията" между Кирил Петков и Асен Василев от една страна и Гроздан Караджов от друга за пари за МРРБ и пътно строителство.


А като изключим това, Васил Михайлов, синът на зам.-окръжния прокурор на Перник, е задържан. В града настана истински бунт след пребиването на поредна жертва от 18-годишния младеж - 61-годишен местен футболен деятел.