И петъчният ден премина в престрелки между доскорошните съмишленици в управляващата коалиция “Продължаваме промяната” и “Има такъв народ”. Доколко въобще някога са били съмишленици е друга тема.

Дъждовният 10 юни напомняше на уестърн, като сцените се разиграваха в Народното събрание, в пресцентрове, на сайтове… Стрелба да иска човек.

ПП продължи линията си - зависимости са в основата на оттеглянето на ИТН. 

Законопроектът за КПКОНПИ дълго време е бил спъван със "задкулисни игри и абсурдни, ултимативно поставени условия, които биха направили невъзможна работата на създаваната с него комисия за противодействие на корупцията, от лица, представляващи политическото ръководство на ИТН”.

Това заяви Милен Матеев от ПП от парламентарната трибуна. 

Беше му отговорено подобаващо: Кирил Петков се опитва "да купува" депутати от "Има такъв народ", обявиха в пореден драматична атака от партията на Слави Трифонов. 

В хора се включи и Ангел Джамбазки, който обяви Кирил Петков за национален предател заради Северна Македония и добави, че е сезирал прокуратурата.

А Петков публикува видеообръщение, в което отново обяви, че ще опита убеди депутати от други партии да подкрепят управлението - държавата, не своите лидери.

Войната? Притеснителни новини за много жертви и тежки сражения - както обикновено.

И Владимир Путин, който постави себе си до Петър Велики като значение за историята и мисията да “възвръща и засилва”.