Управляващата коалиция днес започна нова битка - с опозицията и може би сама със себе си. "Продължаваме промяната", БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България" внесоха на първо четене промени в правилата за ръководството на Комисията за защита на конкуренцията, които засега предизвикаха отпор от ГЕРБ и ДПС. Ловката опозиция обаче не изпусна шанса да внесе раздор сред управляващите, намеквайти на ИТН, че ще бъдат бламирани от партньорите си, както се случи и със СЕМ и БНБ.

Съветът за електронни медии пък проведе своето първо заседание в нов състав, в което на фокус бе реалити формата "Ергена" по бТВ. Според председателката Соня Момчилова, някога кадър на Слави Трифонов и автор на класики на Ку-Ку като "Ще ти скъсам г*за" счете предаването за пошло, сексистко и обидно за жените - и трябва да бъде санкционирано. Това става точно ден преди финала на шоуто.

Борис Бонев и "Спаси София" пък накараха столичани да се замислят дали не се нуждаят от нови ръководители в градския транспорт. Техните заплати са подобни или по-големи от депутатските, а общо 20 началници струват над 1 млн. лв. на бюджета на Столична община, разкри гражданската организация.

Президентът Румен Радев се възмути на германското издание "Дойче Веле", което според него публикувало неверни твърдения за политическата му кариера. Става дума за аналитичен материал на доктор от източноевропейска история, тип журналистически жанр, за който не се иска право на отговор - но това не спира българският държавен глава да се оплаква, че не е получил такъв.

Българската евродепутатка Ева Майдел пък обвини ЕС в лицемерие по повод внасянето на руски горива - като изтъкна, че макар да имат желанието да санкционират агресора, а България и Полша вече са отрязани от "Газпром", все още много държави в Съюза купуват горива от режима на Путин.

Русия пък се оплака от един убит цивилен край границата с Украйна - шофьор на камион, доставящ до завод за спиртни напитки. Същата Русия за последните три месеца уби 3752 цивилни, от които 250 деца, по официални данни на ООН.