Като за добро утро тази сутрин половин България осъмна с протести. Най-значимо блокирана бе София, в която служители на градския транспорт и таксиметрови шофьори блокираха ключови кръставища и булеварди.

По-късно към тях се присъединиха и опълчилите се на властта (или тя на тях) превозвачи. Така в столицата се оказаха три протестиращи групи, но акцията им премина мирно и тихо, нямаше буйни страсти, за което помогна дъждовното и хладно време.

Правителството най-сетне обяви антиинфлационни мерки, но отново пролича, че те не са в завършен вид. Тези, по отношение на цените на горивата на бензиностанциите, звучат доста мъгляво, конкретика липсваше и днес.

Превозвачите не останаха доволни от мерките, както и опозицията в лицето на ГЕРБ, обявила, че ще иска вот на недорение, както и оставката на зам.-шефа на парламента Мирослав Иванов.

Днес бе исторически ден за НАТО. Случи се нещо немислимо доскоро - Финландия и Швеция предадоха молбите си членство в пакта. Сега всяка една от 30-те страни трябва да даде становище.