София осъмна с протести, блокиращи ключови кръстовища, булеварди и артерии - за кратко. Протестът започна в 8 ч и спряха движението на три ключови точки в София, но около 9 ч протестиращите тръгнаха към обща точка - финансовото министерство, от което се преместиха пред Министерски съвет.

Работещи от „Столичен електротранспорт“, „Столичен автотранспорт“, „Метрополитен“ ЕАД и „Център за градска мобилност“ се събраха на протест на „Петте кьошета“. Техните искания са за актуализация на бюджета, поради последиците от пандемията и увеличените цени на горивата и енергоносителите. 

Протестиращите носеха български знамена и плакати, на които пишеше „Правителствата са временни, транспортът е вечен“, „Без държавна помощ няма да има градски транспорт“. Акцията е под надслов "НЕ на унизително ниските заплати!“

Техни колеги от Федерацията на транспортните работници на КТ „Подкрепа“ и Съюза на транспортните синдикати в България се събраха на пл. “Лъвов мост”. Те настояват за диалог с правителството и за актуализация на държавния бюджет, с цел преодоляване на последиците от пандемията и увеличените цени на горивата и енергоносителите.

Протестиращите преминаха по бул. „Кн. Мария Луиза“, пл. „Независимост“, ул. „Г. С. Раковски“ до министерството на финансите (МФ), а после се отправиха към сградата на Министерски съвет. Около 150-200 души се събраха на пл. "Независимост".

Таксиметрови шофьори пък тръгнаха в шествие от Околовръстното шосе и бул. "България". Те настояват за замразяване на цените на горивата за година напред.

Отделно от тези два протеста е и този на автобусните превозвачи - те се събират на входовете на града от автомагистралите "Тракия", "Хемус" "Люлин" от 9 ч, но не е ясно накъде ще тръгнат от там. 

Регламентът 1370 на ЕП и Съвета е за обществените услуги за пътнически превоз с железопътен и автомобилен транспорт.

Протестират и превозвачи от цяла България в някои от най-големите градове като Бургас, Сливен, Ямбол и т.н.