Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ако случайно в НАТО се провеждаше конкурс „Натовец на годината“, едва ли щеше да буди съмнение кой би бил лауреатът за 2022 година.

Макар от нея да не е минала и половината, журито би трябвало още сега да обяви състезанието за завършено и да гласува единодушно за руския президент Владимир Владимирович Путин. И да му връчи медал „За заслуги към разширяването“ с размерите поне на голяма чиния.

Няма да е зле да се помисли и за бюст на територията на централата на НАТО в Брюксел. Все пак човекът направи такава услуга на организацията.

Нито един от 13-те генералните секретари на пакта в неговата история не е спомогнал толкова за неговото разширяване, колкото направи Путин.

Да вкараш в Алианса традиционно неутрални страни като Швеция и Финландия се искат специални умения. Швеция каза сбогом на близо 200-годишната си необвързаност с военни съюзи. А в годините на Студената война Финландия поддържаше най-тесни връзки със СССР, макар той да я бе нападнал и й бе отнел територии.

При това бе нарушено неписаното правило първо да се влиза в НАТО, а после в ЕС. Двете скандинавски държави са отдавна членки на Европейския съюз. Влизането им в Алианса не е продиктувано от необходимостта за реформи на армиите, какъвто бе случаят с бившите членки на Варшавския договор. А от руската агресия в Украйна, започнала на 24 февруари 2022 г.

Другата огромна заслуга на Владимир Владимирович е, че лиши Русия от гордостта на флота й - крайцера "Москва". И така даде още едно преимущество на НАТО.

Затова тази дата трябва да бъде гравирана на медала на Путин така, че да се вижда отдалече.

Коментари

Пхахаха

Честито, таварищ! Маленкий мой натовець! Хахахахаха, Путчо! :)

И още малко.Молодец вова.

Швейцария също иска да бъде по-близо до НАТО Най-неутралната от всички европейски държави - Швейцария - се доближава до САЩ и НАТО. На фона на събитията около Украйна на швейцарското министерство на отбраната беше възложено да изготви доклад за вариантите за укрепване на сигурността на страната, включително чрез засилено сътрудничество с НАТО. Според анкети повече от половината швейцарци подкрепят сближаването с алианса, докато само една трета подкрепят присъединяването към него.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.