Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

ЕС и САЩ се разбраха да разработят общ механизъм за ранно ппредупреждение и наблюдение на веригата на стойността на полупроводниците.

Така те ще бъдат по-информирани и по-подготвени в случай на прекъсване на доставките. Брюксел и Вашингтон ще могат по-лесно да обменят информация помежду си с цел избягване на надпревара за субсидии.

Това бе една от договореностите, постигнати в Париж на втората министерска среща на съвместни Съвет по търговия и технологии.

Макар да не бе споменато името на Китай, е ясно, че именно тази страна създава заплаха от прекъсване на доставките, тъй като е най-големият износител на чипове.

И ЕС, и САЩ ще подкрепят Украйна и ще работят заедно с нея за възстановяване на икономиката й, както и за улеснняването на търговията и инвестициите.

Бързо и координирано ще бъде наложен контрол върху износа на авангардни технологии като системи за аерокосмическо и кибернаблюдение. Така ще бъде отслабена способността на Русия да развива своя индустриален и военен капацитет.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.