Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Приходите от осигуровки нарастват със 126 милиона лева през първото тримесечие на годината спрямо същия период на миналата. Разходите на общественото осигуряване също бележат ръст от 95 милиона лева, информират от Националният осигурителен институт.

Към 31 март 2022 г., общият размер на отчетените приходи е 2,244 млрд. лв., което представлява 23,2% изпълнение на плана за годината.

Общо отчетените разходи възлизат на 3,9789 млрд. лв. или 23,6% от заложените в плана за годината.

В структурата на общите разходи на НОИ най-голям дял заемат разходите за пенсии, които са в размер на 3,4323 млрд. лв., 24,3% изпълнение на плана за годината. Разходите за пенсии за първите три месеца на годината са с 224,3 млн. лв. или със 7% по-големи спрямо същия период на 2021 г. 

За изплащане на т.нар. "COVID добавки" от 60 лв. към пенсиите на всички пенсионери са изразходвани през първото тримесечие 368 млн. лв. Те не са планирани в бюджета на Държавното обществено осигуряване и се изплащат от сметка за чужди средства на НОИ.

Данните за изпълнението на консолидирания бюджет на общественото осигуряване отчитат и ръст при разходите за обезщетения.

Платени са над 518 милиона лева, това е близо 43 милиона лева повече спрямо същия период на 2021 година. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.