Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Проверката срещу бившата служебна министърка на икономиката Даниела Везиева за плагиатство все още продължава, макар законовият срок за завършването от един месец й отдавна да е изтекъл. Това информираха Клуб Z от Министерството на образованието и науката.

"За проверка на сигнала срещу Даниела Везиева, в съответствие с чл. 30, ал. 8 от Закона за развитието на академичния състав в Република България, са определени арбитри. Към момента проверката е в ход. След приключването й резултатите ще бъдат публикувани на официалната интернет страница на Министерството на образованието и науката", пишат ни от пресцентъра на министерството. 

Решихме да попитаме МОН докъде е стигнала проверката, обявена пред медии още на 10 декември м.г.

 
Става дума за дисертацията на Даниела Везиева. Трудът, който според сигналите на заинтересовани хабилитирани лица е в 95% плагиатстван, всъщност се разглежда заедно с дисертациите на още трима души, защитили докторска степен под един и същи научен ръководител - проф. Венелин Терзиев освободен наскоро от Русенския университет заради ниска атестация. Той е бил научен ръководител на Везиева, но и на зам.-ректорката на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите Екатерина Арабска, ръководителката на квалификационния център в Русе Преслава Димитрова и Марин Георгиев от русенската болница „Канев“ и Военната академия. 
 
Везиева бе заявила, че не се притеснява от проверката на нейната докторантура. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.