Работниците в Meta ще се наричат вече Metamates (букв. метадружки), стана ясно след изтекла реч на главния изпълнителен директор на компанията Марк Зукърбърг, съобщи Verge.

По време на виртуална среща създателят на Facebook обявил списък с корпоративни ценности, които всички в Meta трябва да следват. Ключова била фраза "Meta, metaдружки, аз", която дефинира какви трябва да са приоритетите на работещите - компанията на първо място, колегите им на второ и личният им интерес на последно. "Уошингтъп поуст" потвърди от друг източник съдържанието на презентацията.

Това е поредна стъпка в ребрандинга на компанията Facebook Inc., която възприе новото име Meta, за да се отдели от скандалите, натрупали се върху основния им продукт - социалната мрежа. 

В самия Facebook също има брандинг промяна - т.нар. новинарски поток - News Feed - вече ще се казва само Feed, обяви компанията в... Twitter.

Това е с цел името по-добре да отразява разнообразното съдържание, което хората виждат в техния "фийд", обяснява говорител на компанията. Хората на Зукърбърг от години твърдят, че новините са малка част от съдържанието, което хората споделят, но мнозинството скандали са свързани с фалшивите, заблуждаващи и призоваващи към насилие новинарски материали, споделяни в социалната мрежа.