Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Компанията Meta, новият бранд под който са Facebook, Instagram, WhatsApp и други популярни платформи, ще изисква работещите присъствено да имат бустер преди да се върнат в офиса, съобщи "Уолстрийт джърнъл".

Това по план ще стане на 28 март, но завръщането в офисите се отлага за пореден път, а мерките се променят постоянно. В САЩ има рязък ръст на случаите заради новия вариант Омикрон.

Миналата година Зукърбърг обещаваше да работниците си да не изисква ваксинация въобще. По-късно стана ясно, че част от тях могат да работят частично у дома и в офиса - с молба. Сега могат да поискат и работа от дистанция.

Много от технологичните компании си спестиха живото присъствие на голямото изложение CES, което тази година беше присъствено, но също затвори ден по-рано. Другите техногиганти като Apple, Google, Microsoft също имаха надежди да върнат хората си в офисите през 2022 г., но им се наложи да отложат това за пореден път. Apple въобще няма нов срок, Microsoft предвиждат завръщане чак през септември, а Amazon ще позволяват отделни екипи да работят присъствено, ако желаят.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.