Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Компанията зад Facebook, Instagram, WhatsApp и др. - Meta, разработва суперкомпютър с изкуствен интелект, съобщи Verge.

Той ще се казва AI Research SuperCluster, или RSC, и се очаква да бъде завършен до средата на тази година, а до края на годината да бъде най-бързия в своя клас.

Важно уточнение - това не означава най-бързият суперкомпютър въобще. Все повече от тези машини се оптимизират за определен тип задачи. RSC ще бъде най-бърз в тренирането на системи за машинно обучение. Той ще се ползва в най-различни системи в продуктите на Meta - модераторските алгоритми за съдържание във Facebook и Instagram, моделите за криптиране в WhatsApp, и функциите за добавена реалност, които Зукърбърг обеща при преименуването на компанията.

RSC ще може да анализира текст, изображения, видеа, да разчита стотици езици и да комбинира тези анализи и тези източници, обещават инженерите на Meta.

Зукърбърг не е единствен - Microsoft и Nvidia също работят върху свои ИИ суперкомпютри.

Коментари

......

Малиииии... Страшна работа.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.