Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В отминалата седмица видяхме за пръв път подходът на новия ни премиер Кирил Петков в международната политика, след като той посети недотам-добросъседска ни Северна Македония. Според множество анализатори с празни ръце - на последния КСНС при президента не се постигна съгласие за някаква промяна на българската позиция за членството на югозападната ни съседка в ЕС.

Петков обаче се завърна с тезата, че е постигнал невероятна първа стъпка в по-добрите отношения - Северна Македония оттегля всякакви претенции за наши територии, а в предстоящата седмица визитата ще бъде върната обратно от цялото македонско правителство.

Заканват ни се американски конгресмени, възмущават ни се и германски либерални журналисти. Според други анализатори обаче не ние трябва да бързаме да решим проблемите си със Северна Македония, а те своите - с нас.

Повече по темата ще си говорим с нашия колега Иван Димов, който бе заедно с премиера в Скопие тази седмица.

Наистина ли бе успех визитата на Петков? Вижда ли се път към решаването на сериозните проблеми с "идентитетот", или новата самолетна линия София-Скопие е само за отвличане на вниманието? Не можем ли да започнем преговорите, а после ако решим да спрем Северна Македония на всяка стъпка от членството й в ЕС?

Чуйте повече в новия епизод на Z-Каст:

 

Можете да слушате Z-Каст в SpotifyGoogle PodcastsTuneInApple Podcasts.

Коментари

Кирето Лъжеца....

е голям измамник, но макетата го изпързаляха като будале от детската градина.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.