Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Вицепрезидентката Илияна Йотова разкри по БНТ, че се съветва с предшественичката си на поста Маргарита Попова. 

"Втрещих се от едно изречение на г-н Плевнелиев, изречено в СУ - че институцията на вицепрезидента я няма в вито едно развито демократична общество.  САЩ не са ли такова? Когато Плевнелиев беше президент, тогава силната фигура бе Маргарита Попова, един невероятен човек, с която често се съветвам и сега, защото няма нужда да откриваме топлата вода - тя беше силният човек в тази двойка", каза Илияна Йотова.

Илияна Йотова обяви, че културата ще бъде приоритет в новия мандат и вече имала разговори с новия ресорен министър.

"Участието на БСП в коалицията ще бъде успешно, когато партията влезе със своите политики, а не с личности. Не се интересувам от отношенията Радев-Борисов или от Радев-Нинова, такъв тип сериал не ми е интересен. Не съм спокойна от това, което се случва в БСП, резултатите от изборите го показват. Дали една партия ще излезе напред зависи от нея", добави Илияна Йотова.


Тя  призова за по-голяма подреденост в посланията и в действията на новото правителство.

"Нямат 100 шанса, имат 100 дни, ако ли не, тази коалиция ще се замине и ще ходим на нови избори. Трябва добрите решения да бъдат взети час по-скоро както във вътрешнополитически план, така и във външнополитически", отбеляза Илияна Йотова.

Тя коментира и отношенията Русия-НАТО и отбеляза, че Черно море трябва да остане свободна територия. "Само учения, никакви други ангажименти, военни части се местят от една точка в друга и от двете страни. България трябва да се отърси от васалното си поведение по отношение на външната политика, по отношение на мястото на страната в Европейския съюз", каза още Илияна Йотова.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.