Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Над 1500 страници и фалшиви акаунти са изтрити във Facebook, Instagram и WhatsApp, обяви новата мегакомпания Meta. Причината - те са свързани с компании, използващи социалните мрежи за наблюдение, следене и кражба на информация.

Става дума за 7 компании, които наблюдават хора през социалните мрежи срещу заплащане. Подобни кибернаемници се ползват от всякакви хора, по всякакви причини. Проблемът е, че те са участвали и в преследването на журналисти и активисти за човешките права в над 100 държави.

Различни софтуери обикалят дигитално платформите на Зукърбърг и събират всякаква информация с разнообразни методи - понякога просто фалшив профил, който те добавя като приятел, друг път сложен софтуерен пробив.

Директорът на политиката за сигурност в Мета Натаниел Глайхър обяви, че сред потребителите са както напълно обикновени хора, така и публични фигури като политици.

След преименуването си компанията на Марк Зукърбърг се стреми и бързо да натрупа репутация на активен борец срещу дигиталните злоупотреби. Много критици на Зукърбърг обаче не забравят факта, че компанията му беше зад много от злоупотребите в последните години.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.