Един от сериозните проблеми на очилата за виртуална и добавена реалност е колко натрапчиви са - всеки вижда, че ги носиш. Това бе и сред проблемите на Google Glasses, които в крайна сметка потънаха в историята като провален проект. InWith Corporation обаче са открили начин да сложат екран пред очите ни, без всички да разбират за това.

Става дума за контактни лещи, които имат потенциала да работят с всякакъв вид "разширена реалност" - нов събирателен термин за добавената (AR), смесена (MR) и виртуална реалност (VR). 

Това означава да виждаме пред очите си всякаква информация - споделена от компютър или смартфон, добавяща слой върху зрителното ни поле и допълваща околния свят или изцяло заменяща го - начин да влезем изцяло в дигиталния свят.

Още по-впечатляващото е, че става дума за гъвкави контактни лещи. Твърдите контактни лещи излязоха от употреба за хората с проблеми със зрението в последните години, но първите прототипи за виртуална реалност работеха само в такъв тип лещи. Те са неудобни и трудни за поставяне и отказват много хора, които бързат да се върнат към класическите очила.

Меките лещи обаче се възприемат доста по-лесно. Творението на InWith засега е на ниво прототип - но представлява основата на платформа, която ще може, по техни думи, да ни даде лесен и незабележим достъп до метавселената. Или просто да ни показва колко е часа, как да стигнем до определен адрес, с каква скорост се движим... всички функции, с които ни впечатляват очилата за добавена или виртуална реалност.

И за разлика от очилата, тъй като ще са директно върху окото, те ще покриват цялото ни зрително поле.