Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Едно от най-развитите устройства за виртуална реалност - Oculus - ще работи само с профил в социалната мрежа Facebook, съобщи DigitalTrends.

Това ще важи за нови потребители още от октомври, а до януари 2023 г. всеки, който ползва Oculus, ще трябва да го прави само през Facebook. Според компанията това прави по-лесно свързването, намирането и играенето с приятели във виртуалната реалност.

Решението предизвика бурна негативна реакция в Twitter - много от потребителите не искат да използват социалната мрежа, заради проблемите й със сигурността и течовете на данни. Но всъщност не е изненада - Oculus е собственост на компанията на Марк Зукърбърг още от 2014 г. Още тогава бе ясно, че ще се търси бъдеща интеграция между социалната мрежа и устройството.

Допреди няколко години Oculus бяха единствените, които предлагаха наистина добро решение за виртуална реалност - плюс сравнително достъпен вариант на устройството за разработчици, с надеждата да се развие бързо софтуерната страна на VR технологиите.

И сега техните устройства, като най-новият Oculus Quest, са сред най-добрите на пазара, но вече имат сериозна конкуренция в лицето на Sony, Valve, HTC и други компании.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.