Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Влезли Дядо Коледа, Дядо Мраз и Свети Бойко в един бар... пардон, в Министерски съвет.

„Момчета“, казал дядо Коледа, „Какво правите тук, това е моето работно място?“ и от нерви изпил цяло шише Кока-кола.

„Товарищ“, отговорил още по-нервно Дядо Мраз, „Твое е само отчасти. Имам си мои хора тук, нося им подаръци от далечния Север, защото винаги много слушкат!“, троснал се той и отперил един гълток водка. Свети Бойко нищо не казал, само кимнал на своята банда джуджета да съберат 50% от подаръците.

„Какво имаме тук? Магистрали, еврофондове, калашници“, изброявали джуджетата под мустак и пълнели своите чувалчета. На своя шеф оставили кюлчета и пари в брой, а останалото прибрали по домовете си. От благодарност за този урожай, канонизирали Бойко в светия.

А какво правели политиците в това време? Бившият премиер и настоящ военен министър Стефан Янев открил фейсбук. Как станало това ли? Ами направил си планове човекът да е служебен премиер поне до следващите избори и се ангажирал с това-онова пред Дядо Мраз. Обаче агентите на дядо Коледа от Харвард го изненадали и съставили редовно правителство буквално под носа му още преди Коледа. Затова се наложило вместо в официални премиерски обръщения да подава успокоителни сигнали към Москва чрез фейсбука си. Така успял да спаси подаръците за послушание в последния момент.

За още по-бившия премиер вече разбрахме, човекът продължавал да работи неуморно със своите джуджета и да събира подаръци, както и където свари. Работа, работа, работа! 

Само на един хвърлей от Министерски съвет, президентът Радев си пишел новогодишното обръщение и изобщо не забелязал какви драми се разиграват срещу прозорците му. Пишел на листа, драскал, мачкал, хвърлял и започвал отначало. „Десииии“, провиквал се от време на време той. „Всички ще умрем къде да го сложа – в края на речта за по-тържествено или още в началото?“ , питал той  и бърчел чело от усилено мислене. Деси искала да отговори, но не можела, защото от няколко месеца съветниците на президента я държали вързана и със запушена уста в килера. „Само, докато минат изборите“, й казали, а ето, че вече седмици след тях още никой не се сещал да я освободи. 

И така се налагало Радев да пише мрачните си речи напълно сам. Сама обаче прекарвала Коледата и Корнелия Нинова. Екипът й снимал отново как меси питка в същата гарсониера, в която на Великден месеше и козунак. Снимките се проточили с дни, защото всеки път, когато Корнелия пожелавала „Живи и здрави“, гледайки с решителен блясък в очите право в камерата, операторът се разплаквал от страх и кадрите треперели.

Не, че нямало и по-смели оператори, но те вече били ангажирани от Васил Божков за специалната му сесия с коледната пура. 

Не толкова коледно било настроението и в здравното и външното министерство. В първото антиваксъри и проваксъри се въргаляли в тридневен бой в спор има или няма ковид, а във второто двайсетина агенти на ДС си изкопали землянка, заредили я с кашкавал и отказвали да напуснат.

В това време поданиците на всички дедовци и светии хапвали сарми, гледали „Сам в къщи“ и им било все тая за тегобите на властта.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.