Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американската компания Boeing планира да проектира и тества самолетите си в т.нар. дигитална метавселена, обявиха от компанията.

Идеята звучи грандиозно - проектът се изгражда в 3D пространството, роботи го пресъздават наживо, а специалистите по авиомеханика наблюдават целия процес през очила за виртуална реалност.

И амбициозно - до две години Boeing иска проектирането, производството и обслужването на самолетите им да бъде въведено в единна дигитална екосситема.

Това не е първият път, в който голям производител на самолети е давал обещания за пълна дигитализация, но реални технологични ограничения не позволяваха тя да се случи. Дали сегашното ниво на дигитално развитие ще направи това възможно ще видим в близкото бъдеще.

Факт е, че самолетното производство се нуждае от модернизация - над 2/3 от проблемите със самолетите се зараждат на ниво проектиране. А от Boeing отчаяно се нуждаят да покажат, че проблемите със 737 MAX няма да се повторят.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.