Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

По Коледа стават чудеса! Я банани ще ни пуснат в магазина, я Пеевски в парламента... 

Тия дни Делян се появи неколкократно в Народното събрание и даже успя да бъде заснет по телевизията как говори. Не питайте какво говори, важното е, че все пак говори.

Винаги съм мислила, че Пеевски е холограма. И изведнъж – от плът и кръв, ходи, че даже отговаря на въпроси. Питат го дали ще може да си получава заплатата по банков път, защото е санкциониран от закона „Магнитски“, а той казва: „На въпроси на олигарха Прокопиев не отговарям“. После други неща се опитаха да го питат и той пак повтаря: „На въпроси на олигарха Прокопиев не отговарям“. Значи, ако това все пак е холограма, може би е добре да го програмират и с малко повечко реплики. Например да казва: „Заплата не ми трябва, аз работя за благото на човека“. И после да отива да стикова бизнес-делата си с въпросния човек. А още по-весело ще е, ако го запишат и да пее нещо.  Нещо коледно. Примерно „I’m driving home for Christmas“ на Крис Риа. Или защо не и оная вечната, на Марая Кери? „All I want for Christmas is you“. Ето това вече ще е истинско шоу. А пък, ако успеят да го хванат за въпроси заедно с президента Радев и бившия премиер Борисов, могат даже един коледен бенд да направят. Те двамата с китарките, а Пеевски на микрофона. Даже и барабанче могат да включат, Волен Сидеров отдавна е доказал, че добре се справя. Мисля, че тогава вече България може да обяви преходът за приключил.

Но да се върна на въпроса за заплатата. Един колега ми е разказвал за полицията в някои южноамерикански села. Там местният блюстител на реда не получавал заплата, а фуражка. Слага в пазарния ден полицейската фуражка и минава бавно покрай сергиите. А хората му се отблагодаряват за труда с кой каквото има – банани, портокали, прасенце... Така че колегите нека не се притесняват за господин Пеевски, мисля, че той отдавна е нахлупил правилната фуражка и не чака на едната месечна заплата. Минава бавно покрай сергиите на българския бизнес и в кошничката му ваялт заводи, банки, вестници, телевизии, певици... Всичко, от което един преуспяващ млад мъж има нужда в днешно време.

Разбира се, успешният бизнес на новия-стар депутат, предизвиква не само възхищение, но и завист. Дори и аз понякога се улавям, че се чудя какво ли е да си Пеевски за един ден. Имаше един чудесен филм с Джон Малкович „Да бъдеш Джон Малкович“. В него главният герой намери една тайна вратичка, през която се озоваваше в главата на великия актьор и преживяваше деня му заедно с него. Даже направи от това бизнес и продаваше билети на желаещи – 200 долара и изкарваш един ден в главата на Малкович, сякаш си самият Малкович.

Ей това бих го пробвала аз с Пеевски. И съм сигурна, че ще се извие опашка от желаещи да се поразходят из главата му и да видят как е интериорът в хотел „Берлин“, топло ли е в Дубай и има ли коледни намаления във Виена. А и други разни работи – специално за тях на министър Рашков ще му направя намаление.

Даже съм склонна да вярвам, че с информацията, която има Пеевски по най-тайните въпроси в държавата, разходката из главата му ще се превърне не само в полицейски, а и в исторически хайлайт. А защо не и в туристическа сензация? Сигурна съм, че дори в Южна Америка ще се намерят достатъчно хора, които има какво да научат от него и ще поискат да попият всички трикове и хватки от първа ръка. Така, развивайки тази идея, започвам дори да с еубеждавам, че Пеевски може да се превърне в национално богатство и благодарение на него бюджетът да се препълни. Което, строго погледнато, е и в негов интерес. С едната ръка пълни, с другата празни – перпетуум мобиле. Докато ни пее коледни песнички в парламента, кошничката му ще се препълва, но никой ням ад ас ечувства измамен. Поне за ден всеки от нас ще е бил Пеевски. По Коледа понякога стават чудеса.

 

 

Коментари

Мисирки, сър!

Мисирки пишат "фейлетони". Мисирки задават безумно тъпия въпрос как Пеевски щял да си получава заплатата. Не знам дали по Коледа ще има банани, но със сигурност ще се продават охладени патки (мисирки).

Комплексари, Лейди!

Текстът е забавен драги любительо на Пресето, повдига въпроси, а твоя пост издава жалка злоба.

ЛюбителЮ!

Чувството ви за "хумор" е равно на вашата грамотност!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.