Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейската комисия е сляпа. Заради нейното поведение политиците у нас са замели проблемите с корупцията и основните права.

Тези обвинения прозвучаха в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европейския парламент. Това стана по време на обмяна на мнения за доклада за посещението в България през септември на Групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права, или Мониторинговата група.

Докладът е изготвен от председателя на делегацията - нидерландската депутатка София ин 'т Велд от либералната група „Обнови Европа“ (ОЕ).

„Десет години гласовете на българите бяха превърнати в стена от мълчание. Чрез извънредно дипломатичните постъпки на ЕК в контекста на Механизма за сътрудничество и проверка (МСП). Така политиците успяха да заметат под килима проблемите с корупцията и основните права“, заяви социалистката Елена Йончева.

Тя е единственият български член на  Мониторинговата група.

„Не можем повече да мълчим за системната липса на правосъдие. Ако не реагираме, ще се превърнем в съучастници“, допълни Йончева.

Тя нападна и главния прокурор Иван Гешев:

„Дейността му в България очевидно страда от недостатъци. Това е съвсем очевидно. И е струвало милиони евро на българските граждани.“

Нападки отправи и добре познатата у нас ирландка Клейр Дейли от радикалната група „Левицата“ в ЕП.

„Няма по-слепи от тези, които не искат да видят“, цитира тя поговорка в родината си.

Така според нея се обобщава подходът на ЕК към страната ни. Доказвало го всичко, което евродепутатите видели у нас.

Дейли била поразена от думите на президента Румен Радев, че докато хората били на улицата да протестират срещу правителството, ЕК изготвила доклад, че в момента се извършват някакви реформи.

Клеър Дейли не спря дотук. Тя отново повдигна въпроса за македонско малцинство в страната ни. Ирландката изрази разочарование, че в доклада на Мониторинговата група изобщо не било споменато нищо по този въпрос.

Освен че преди година подкрепи протестите в България, крайно лявата депутатка се забърка и в скандал с ирландски собственици на апартаменти в хотелския комплекс „Сънсет ризорт“ в Поморие и местните власти. Те бяха отказали да плащат такса за поддръжка от 15 евро на квадратен метър.

Любопитното бе, че словакът Владимир Билчик на практика защити настоящото служебно правителство, макар да е от Европейската народна партия (ЕНП), от чиито редици е и ГЕРБ. По думите му повечето проблеми у нас са от предишния кабинет, т.е. този на Бойко Борисов.

Както и при посещението си у нас, така и сега София ин 'т Велд заяви, че Мониторинговата група е особено разтревожена за свободата на медиите и медийния плуразизъм в страната ни. Положението било много тежко.

Друга причина за безпокойство е борбата с корупцията и работата на прокуратурата. Ин 'т Велд похвали служебното правителство, че е твърдо решено да използва времето и правомощията, които са му дадени, за да извади на показ информация, която може да се използва от следващия кабинет, за да се пребори България с корупцията.

Коментари

Тази филоксера Йончева като я видя и поучавам киселини

Йончева забрави, че самата тя е част от корупцията, на която толкова точи нож. Тя замете под миндера обвиненията за неясния произход на парите, с които е правила мъжествена журналистика в странство. И нямаше как да я гонят до дупка тогава, защото креватен дугар по това време и беше социнтернационалистът Сергей Станишев. И патките умряха навремето от смях, когато Станишев със съветско гражданство в джоба, нбе избран за премиер. Това беше поредната глава на "Кръстника" като вместо Марлон Брандо, ролята бе изиграна от Андрей Луканов. И пак като Вито Корелоне, Луканов бе покосен от кушумите на притивниковия клан. Йончева сега нож вади на евробюрократите, защото трябва да се изкара антикорупционна героиня. В този влак на червената мафия почти в движение се качи и Румен Радев. И за него корупцията в България започва отпреди 15 години. Нормално е за човек като него, с ниска интелигнетност, да има избирателна памет.

Абцелютно!

ЕК е сляпа. Само руско-комунистическото пачавре е окато! Пириъд!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.