Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Катастрофиралият на АМ „Струма“ автобус не е имал лиценз за международен пътнически превоз. Това съобщи на брифинг министърът на транспорта на Северна Македония Благой Бочварски, предаде агенция МИА.

Министерството е започнало процедура по отнемане на разрешителното на "Беса Транс", чиято собственост е превозното средство.

Туроператорът е имал лиценз за превоз, но не е регистрирал катастрофиралия автобус и превозното средство не е било включено в електронната база данни на македонското Министерство на транспорта и съобщенията. По закон превозвачът е бил длъжен да информира ведомството не по-късно от 15 дни за всички промени, т.е. за регистрация на превозно средство или на водач, каза министър Бочварски.

Последната проверка на техническото състояние на автобуса е направена на 5 октомври тази година, уточни македонският вътрешен министър Оливер Спасовски на пресконференция тази вечер.

Малко след 2:00 часа миналата нощ, на 32-рия километър на магистралата, автобус, превозващ предимно граждани на Северна Македония, катастрофира и се запали, като при инцидента загинаха 45 души, а други 7 бяха ранени и настанени в "Пирогов" без опасност за живота.

Въпреки че още от сутринта пред офиса на "Беса Транс" се наредиха полицейски служители и близки на загиналите, надяващи се да получат повече информация, компанията така и не отвори врати.

Малко преди 18:00 часа българско време от фирмата публикуваха кратко съобщение, в което изразиха съчувствие на семействата на загиналите и пострадалите. Обявиха също, че не са могли да отговорят на обажданията, защото били в голям шок.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.