Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Както е редно, Българската патриаршия изрази съболезнования за жестоката трагедия на магистрала „Струма“, при която изгоряха 45 души.

Както е редно, ден преди това Българската патриаршия изрази съболезнования за пожара в старческия дом, в който изгоряха девет възрастни несретници.

С една дума, църквата си върши работата. Държавата също. Премиерът Стефан Янев отиде в „Пирогов“ при по чудо оцелелите. След него и Зоран Заев. Македонският парламент спря работа.

Вероятно ще има за първи път траур и в двете държави. Нещо, което не се случи, доколкото си спомням, при трагедиите в Лим и в Охридското езеро. Но, както казаха много политици – драмите ни сближават. Да, така е от години. И като мине траурът, всеки тръгва по своя път.

Пресата също си върши работата, говори с експерти, търси проблемите, проверява защо този участък бил наклонен, защо път изскача направо в магистралата, имало ли е точна маркировка. 

Телевизиите са на място, показват трагедията. Говорят с очевидци.

Полицията също си върши работата. Разпитва, разпитва. Търси виновника.

И прокуратурата си върши работата – следи кой какво прави. Даже дойде македонската. И тя ще си свърши работата. Ще създадем обща работна комисия.

И после ще се започне пак същото вършене на работа. Комисии, инсценировки, обвинения, заключения, оправдания, нови обвинения. И накрая ще се окаже, че шофьорът е заспал. И ще започне дискусия за нощните пътувания, която ще затихне постепенно, поради простия факт, че всяка нощувка оскъпява екскурзията.

А в същото време едни 50 старци, оцелели от пожара, са още по пижами. Нямат дрехи и обувки. Не съм видял досега репортаж някой да ги е облякъл и обул. Потопени са от мъката на по-голямата трагедия. Всъщност, има ли малка и голяма трагедия?

Къде си, църкво? Къде си, държаво?

Коментари

...

Толкова много лайна не бях виждал да се ядат от мисирки и уж експерти. Македонските журналисти се държат в пъти по-професионално и адекватно.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.