Иск на стойност поне 25 000 лева е завел лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов срещу служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Това съобщава в. "Сега", позовавайки се на информация от адвоката на бившия премиер - Менко Менков. Менков не е споменал сумата, но "Сега" отбелязва, че делото ще се гледа в Софийския градски съд, а той се занимава с искове на стойност над горепосочената сума.

Делото ще е за т.нар. "банка на Борисов". Покрай разкритията на МВР финансирането на автомагистрала "Хемус", когато от ведомството изнесоха данни за десетки милиони левове, минали през банки и изтеглени, в т.ч. от малоимотни лица, Рашков обяви:

"Тези средства са преминали през една банка, собственост на Бойко Борисов, и с този собственик на тази банка, Бойко Борисов е имал общи фирми".

На което лидерът на ГЕРБ се закани задочно:

"Кажете коя е банката, за да мога да ви осъдя, да може и банката да се защити. Ами ако е голяма банка, чуждестранна? Става дума за много пари и те ще го осъдят. Хайде каймата от хора, която явно съм ял, може вече да се е похарчила, да каже сега името на банката".

Като под "каймата от хора" се визира т.нар. канибалски случай, в който Рашков замеси пак Борисов.