Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Към момента няма как да върнем учениците между 5 и 12 клас в училище, защото тестовете не достигат, каза образователният министър Николай Денков, който отговаря тази сутрин на въпроси във фейсбук страницата на МС.

"До момента са поръчани близо 3 млн. теста, но са пристигнали едва 851 000. Така че няма тестове за по-големите деца”, каза Денков.

Обсъждано е с министъра на здравеопазването за по-големите ученици да се правят тестове с проба от носа, като те самите да си правят теста. 

Попитан защо не е разрешено тестовете на малките ученици да се правят у дома, Денков отговори:

"Не искаме тестването да бъде про форма, затова не разрешаваме да са у дома. Производителят иска отчитането да е между 15-ата и 30-ата минута от тестването. Резултатите трябва да са видими за всички и всички да са убедени, че тази среда е безопасна."

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.