Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

“Гласувайте, не оставяйте България на произвола на съдбата!  Гласувайте за нас, защото ние сме една голяма България!”

С този призив завърши интервюто си по тв BG Voice съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов. Пред водещия Ясен Дараков той подчерта, че българите в чужбина са основен приоритет на “Демократична България” отдавна. 

“Още в 45-ото НС предложихме дистанционно гласуване по интернет и по пощата. В 46-ия парламент оглавихме Комисията за българите в чужбина. В огромна степен на нас се дължи отпадането на ограниченията върху броя секции зад граница”, каза Иванов. 

И добави, че “Демократична България” има много планове за подкрепа на нашите общности зад граница, като например увеличаване  бюджета за училищата в чужбина. 

Съпредседателят на ДБ за пореден път отхвърли възможността за подкрепа на правителство с участието на ГЕРБ и ДПС, “защото те са носители на корупционния вирус, а управлението у нас има нужда тези партии да са в карантина”. Припомни, че в доклад на Държавния департамент корупцията се споменава 24 пъти, а “това е погром пред инвестиционния интерес към нас, както и санкциите по Магнитски”. 

Христо Иванов смята, че Бойко Борисов е паникьосан, защото при втора пирова победа на изборите, въпреки че отваря вратата към ДПС, е наясно, че не може да състави управление.

“А властта за хора като него е като дрога и ако дълго не е на власт, ще започнат да се разпадат клиентелните мрежи, на които се крепи неговото управление”, каза Иванов. 

Съпредседателят на ДБ смята, че никакви персонални имена за кабинет или премиер, като лансираното от Асен Василев от “Продължаваме промяната” име на Кирил Петков за министър-председател, не могат да се обсъждат сега. Но смята като голям успех на демократичното пространство, че въпреки различията в програмите и намеренията, досега между “Демократична България”, “Продължаваме промяната” и “Изправи се БГ, ние идваме” не е прехвърчала нито една искра.

“Успяхме да не допуснем хората да не се антагонизират, не трябва да позволим повече съмишлениците в България да се карат”, каза Иванов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Коментари

Костадин Генчев's picture
Костадин Генчев
Косьо Генчев

Забрана за агитация в т.нар. "Ден за размисъл"

"Изборният кодекс забранява агитацията от днес до приключване на изборния ден в неделя." Няма да агитирам никого ЗА кого да гласува. Това е лично право на всеки. Но Изборният кодекс не ми забранява да приканя всички да гласуват ПРОТИВ две партии, овърголили се в корупция. Дори няма да казвам кои са тези две партии. Няма български гражданин, който да не ги знае. Скъпи сънародници, гласувайте масово ПРОТИВ тези две мафиотски организации, нарекли себе си партии.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.