Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американската компания Microsoft припомни за продължаващите отдавна свои разработки в споделената виртуална реалност - дни след като Марк Зукърбърг прекръсти компанията си на Meta и обяви, че ще разработва т.нар. "метавселена".

Хората на Бил Гейтс работят върху споделено виртуално пространство в рамките на популярното им приложение за комуникации Teams. Целта е в него хората да могат да общуват едни с други чрез аватари.

"Имайки 250 милиона потребители по света, които използват Teams, ние въвеждаме аватарите и това ще бъде първият истински елемент на метапространство, който изглежда реален”, обяснява Джаред Спатаро, ръководител на Teams.

Така виртуалните срещи ще станат много по-осезаеми и комфортни за работещите, подчертава той. Teams съществува още от преди пандемията, но се ползва много повече в последните 2 години. 

Докато Meta и Зукърбърг имат за цел комуникациите в социалните мрежи да се пренесат в метапространство, Microsoft за момента наблягат на професионалната употреба. Аватарът ще позволява на работниците да са на линия, без да държат камерата си постоянно включена - и ще адресира новите затруднения на един социално дистанциран свят.

В рамките на метапространството хората ще могат не само да общуват, но да ползват заедно и другите софтуери за производителност на Microsoft - например офис пакета и популярната програма за презентации PowerPoint.

Първата демонстрация е със стилизирани 2D аватари без крака. Това няма да е налице във финалната версия, подчертават от компанията.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.