Единственият ми интерес при строежа на магистрала "Хемус" и пътя Ботевград-Мездра- Враца-Монтана-Видин е бил свързан с развитието на Северна България. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той определи тези обекти като "жизнено важни".

"Убиват Севера. И от дроновете се видя прекрасно какъв мащабен огромен проект, колко много е направено. Моят интерес е хората от Севера до 2024 г. да пътуват по магистрали. Единственият интерес. И сме бързали, защото то е важно за конкурентноспособността, за икономиката, за туризма", каза Борисов.

И допълни:

"Днес, ако се възложи "Хемус", цените ще са два пъти по-скъпи. Инхаус процедурата може да бъде порочна, само ако излезе на по-скъпа цена. Нашите цени са 30-40% по-евтини. За всеки аванс те са сложили банкова гаранция, това не са дадени пари току-така".

Борисов коментира и поканата от страна на Асен Василев за дебат по темата как годишно държавата губи 8 млрд. лв.

"Знаеш ли как ми се играе една конрола с ПСЖ? Да се набягвам с Мбапе. Той ще ме надбяга, но само фактът, че съм до него ме издига. Продължават да ги наричат "двамата министри". Единият не е бил министър, за другия съдружникът му каза, че е мошеник. Те дори не са лидери на партия", каза Боисов.

Той допълни, че би участвал в дебат с Румен Радев. И призова Василев да напише публично в медиите откъде точно са откраднати тези 8 млрд.

"Един час след това ще застанем тук и ще отговорим за всеки лев. Много ви е евтина пропагандата", каза лидерът на ГЕРБ.

За пореден път той изтъкна, че Радев получава безплатно медийно отразяване като президент, за разлика от всички останали кандидати, които си плащат.

Борисов коментира и това, че здравният министър Стойчо Кацаров сезира прокуратурата заради разпространени от него фалшиви новини, свързани с ваксините срещу коронавируса.

Той припомним изказвания и на Кацаров, и на Радев, които в началото на епидемията омаловажаваха проблема.

"И този ме дал вчера на прокурор. Трябва да го разследват него за тези думи", коментира Борисов.

Според него всички действия на кабинета целят "потъващият "Радев Су" да бъде спасен".

Борисов коментира и назначаването на Янаки Стоилов за конституционен съдия.

Според него по този начин Радев иска да установи контрол на КС.

"Честито - от БСП уреждат хората на работа. Само там нямаше контрол, да не стават грешки, още днес взе мерки. Повече няма да става така - някакъв съд да казва, че добрите момчета нарушават закона", коментира Борисов.

Все пак той заяви, че би подкрепил промяна в Конституцията, с която да бъде позволено на хора с двойно гражданство да стават министри.

"Светът е глобален, отворен, цяло поколение българи е родено в чужбина. Ако е кадърно, защо да не може да изпълнява тази функция", коментира Борисов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ