Живеем в интересни времена. Чудо след чудо сполетяват родината ни, така че един ден учените спокойно могат да обобщят настоящата епоха в България с думите: „Видели се в чудо“.

Най-голямото чудо е, че въпреки тежката антиваксърска кампания на всички правителства през последните три години, в България все още има живи хора. 

Този феномен привлича вниманието на целия научен свят, а някои световни империи даже са потърсили съвет от свои колежки как да се справят с неизтребимия български ген. Според специалисти от моя блок в „Красно село“ вирусът е китайско изобретение, пуснато с цел да изтреби древния български народ. Не се съмнявам в тази новина, тъй като съм я засекла от три източника – освен съседката, я потвърдиха във фейсбук и по телевизията. Даже съседката има и материално доказателство – според нея на всеки вирус си имало етикет „Майд ин Чайна“. Не можа да ми покаже самите етикети, защото бързаше за работа, но обеща другия път да го стори.

Та, в Пекин много се отчаяли и звъняли даже в Анкара с въпроса

„Кунг дънг чон са съ со ша ша ша булгар дзън?“

Което в превод е нещо като:

„Какво не е наред с тия българи?“

Ердоган бил лаконичен, смотолевил само:

„То па к‘во им е наред, че да изброявам какво не им е“ и се отдал на по-важната си задача да изтребва кюрди. 

Имам също така информация, че Нобеловият комитет е обсъждал да даде тазгодишната награда на българския фейсбук за редица невероятни открития в областта на медицината. За съжаление, точно в сюблимния момент, когато трябвало да се гласува, настана газовата криза и българският фейсбук внезапно зарязал медицината и се отдал на енергетиката.

Въпреки това шведите решили да съберат мъдростта на българския народ в специално издание и да предложат на други комитети да ни номинират. Най-голям интерес засега са показали от комитета за връчване на Дарвиновата награда*. Тя се дава за най-глупава смърт.

Взе я например един южноафрикански крадец, който, бягайки от полицията, за да скъси пътя, прескочил майсторски изпречила му се ограда и паднал директно в клетка с бенгалски тигри в местния зоопарк. Аз лично виждам доста паралели между южноафриканеца и българския антиваксър, но не искам да поляризирам обществото, затова няма да ги посочвам конкретно.

Прилики има и с друг носител на Дарвиновата награда – един любител на силни преживявания, който скочил с бънджи, но не изчислил добре дълбочината на пропастта, в която искал да се метне и се закачил за два пъти по-дълго въже. Амин.

Любима ми е наградата, връчена на един прокурор, който искал да докаже на всяка цена, че обвиняемият е убиец и в пистолета му дори все още има един куршум. Насочил пистолета към главата си, дръпнал спусъка и доказал посмъртно правотата си.

"Дарвин" получават и тарикати, което отново ми навява на асоциации с родното, но продължавам да мълча в името на обществения мир. Та, един иракски тарикат-терорист пратил бомба в пакет до враговете на вярата – както се предполага, че правят терористите. Явно обаче вярата му в пощите била по-слаба от вярата му в Аллах и затова написал и своя адрес на колета, в случай, че пощальонът не намери получателя. Точно така и станало, колетът се върнал обратно, тарикатът го отворил и... Можем да заключим, че терористичният акт все пак бил извършен.

А най-много гласове в историята на Дарвиновата награда досега са получили група египтяни. Случаят е следният: една кокошка паднала в кладенец. За да я спаси, собственикът й, без много да се замисли, скочил след нея в кладенеца и се удавил. Братята и сестрите му се затичали да му помогнат и също скочили в кладенеца, но и те се удавили. Виждайки тази трагедия, няколко съседи също се втурнали да помогнат и скочили в кладенеца. Абе накратко – кокошката оживяла. Само тя.

Та, сега българското народонаселение има редкия шанс да детронира тези египтяни и да получи дори повече гласове от тях, ако списъкът с ковид-мъдрости бъде одобрен.

Ето какво съдържа той:

Списък на българския антиваксър

1. Фармамафията много бързо пусна ваксините, нямаше време да ги проучи както трябва дали са безвредни, той обаче имал време да проучи, че не били безвредни - громи ги във фейсбук.

2. Не се ваксинира безплатно, за да се опъне на фармамафията, разболява се, тъпче се с по 20 лекарства по схема от сутрин до вечер поне седмица, плаща си ги.

3. Фалшифицира зеления сертификат, отива в мола, заразява се, влиза в болница и вика: „Еми то и тия със сертификатите се заразяват“.

4. Не е съгласен да си бие „експериментална течност“, но е съгласен да я пие. Па, ако ще и да ослепее.

5. Не си бие ваксина, за да идат децата на училище, но си бие, за да ги заведе в мола.

6.  Вика, че нямало такъв вирус, а и миналия февруари е кихал нещо, така че го е изкарал.

7. Вижда, че 22 000 души над обичайната статистика са предали Богу дух, вика - те са умрели от страх, а аз съм смел. Но се бои да се ваксинира.

8. Вика, не знам какво съдържат ваксините, яде кренвирши и носи червен конец.

9. Не ходи на лекар за нищо, докторите обаче били некадърни, не можели да го излекуват.

10. Искат му сертификат, за да иде на кръчма, тегли една на Бил Гейтс и си бие ваксината. 

----

* наградите "Дарвин" се дават за най-глупава смърт от благодарност, че носителят е отървал човечеството от гените си