Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

След загиналите близо 23 хиляди души, коя е следващата най-голяма жертва на пандемията? Според Надя Йорданова, магистър-фармацевт и един от хората, които се стремят да информират българите за ваксините, това е доверието между пациенти и медицински лица.

"Пандемията е едно от малкото бедствия, при които се налага медицинските специалисти да заповядват - а не само да препоръчват. И това руши много връзката пациент - медицински специалист. И това е може би една от най-големите катастрофи при една пандемия", обяснява тя в новия епизод на Z-Каст.

В него ще научите повече за нейната книга за ваксините, с която издателите не искат да се заемат - плод на 3 години труд и работата на Надя и двама научни редактори - лекар имунолог и медицински микробиолог. Клуб Z публикува откъс по-рано днес.

Според фармацевтката, чийто блог Инфармация преди пандемията бе източник и на ценна информация за лекарства и козметика, не трябва да виним лекарите, които разпространяват грешна информация за вируса.

"Когато имате лекари, които работи с часове, без възможност да си вдигне главата - няма как да очакваме те да имат пълната информация. Лекарите се занимават с бюрократщина, което е абсурдна пречка към тяхното непрекъснато непосредствено образоване - това нещо просто е физически невъзможно да се направи от средностатистическия лекар."

Според нея COVID-19 e преди всичко симптом на тежките проблеми в здравната ни система - които няма да се оправят магически и след пандемията.

Чуйте пълното интервю в новия епизод на Z-Каст - подкаста на Клуб Z:

 

Можете да слушате Z-Каст в SpotifyGoogle PodcastsTuneInApple Podcasts.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.