Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Държавната консолидационна компания (ДКК) - мегахолдинг с капитал от над милиард лева, има нови директори от няколко дни. Двамата, назначени от предишния икономически министър  Кирил Петков - Валери Белчев и Анастас Гогов, са вече освободени, а на тяхно място Даниела Везиева е назначила Александър Михайлов и Чавдар Христозов. 

И ако за освобождението на Белчев обяснение има - той в момента заема поста на финансов министър, то е напълно неясно, все още, какво е наложило смяната на Анастар Гогов, който спечели конкурс в началото на август и за който Кирил Петков бе заявил, че се надява да стане изпълнителен директор. Новите управленци също са минали конкурс, което означава, че разместването е било ясно отдавна. 

Важно е да се знае, че Михайлов и Христозов са представителите на държавва в Надзорния орган. Същото се отнася и за третия назначен - Ваня Караганева, която бе назначена като "независим" член от Кирил Петков, тоест и тя вече е част от квотата на държавата. 

Факт е обаче, че справа в Търговския регистър показва, че Везиева е уволнила Гогов едва 5 дни след като е встъпила в длъжност. 

Иначе - новите лица са опитни, но не и известни на обществеността. Алесандър Михайлов е бил изпълнителен директор на държавната "Кинтекс", но само малко над една година. Работил е и в други държавни структури, но най-много време е прекарал в частния сектор. Предполага се, че именно опитът му във военнопромишления комплекс е изиграл роля за спечелване на конкурса, тъй като огромна част от производството ни е точно под шапката на ДКК. 

Не е ясно обаче дали Михайлов ще продължи политиката на Кирил Петков за разграждане на мегаструктурата и например - изваждането от нея на военния завод ВМЗ "Сопот". Видно е обаче, че смяната на директора на завода е стопирана от Везиева. 

Чардар Христов е бил зам.-председател на държавна Агенция "Държавен резерв и военно-временни запаси" по време на тройната коалиция, което поражда съмнения, че е бил пратен там от ДПС.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.