Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бившата шефка на парламента Ива Митева от ИТН заяви в студиото на NOVA, че вероятността този път да се състави правителство е 80-90%. Освен това тя призна, че харесва Стефан Янев, с когото е работила, "диалогичен и умерен", който би бил подходящ и за четирите страни. Но подчерта, че това е нейно лично мнение. Ива Митева каза още, че са си научили уроците от предишните опити за съставяне на правителство.

„Няма да има значение коя ще е първата политическа сила, ако тя няма достатъчен брой депутати, за да управлява. Ние 12 години сме спъвани, а сега искаме да започнем да тичаме. Първо трябва да се научим да ходим бавно, защото, тичайки, ще се спъваме и падаме. Нека започнем стъпка по стъпка”, каза още Митева.

Що се отнася до прогнозите на социолозите за значителен спад на ИТН Митева каза: 

Не вярвам на социологията, защото обстановката е много динамична. Нека видим резултатите. Смятам, че няма да имаме право да стоим в периферията и ще трябва да управляваме”.

Каква е правната рамка в спора межди ДБ и ЦИК в Стара Загора?

„В Изборния кодекс е записано, че листата може да бъде подписана от лице, което представлява партията или коалицията. Там няма значение подписът, за разлика от други места. Решението на ЦИК е, че предложението е внесено с приносител. Дадени са указания на приносителя да ги представи и по електронен път. Те са подадени от лична електронна поща, а не от официалния имейл на партията. Проблем е, че това хартиено предложение не е придружено от флаш паметта, за да може да се сравни. Не допускам, че е възможно цялото нещо да е политическа атака”, коментира Митева в качеството си на юрист.

Междувременно от прокуратурата се похвалиха, че е осъден 26-годишният Любомир Яков, който я заплаши, докато тя бе председател на 46-ото НС.

Той изпратил имейл на Министерство на правосъдието с думите:

"В София съм, имам оръжие и ще я убия, има майка и нея я знам къде живее.“

На 03.09.2021 г. тя е уведомена за електронното писмо и заканването е "възбудило у нея основателен страх за осъществяването му", пишатн прокурорите.

Яков получава наказание „Пробация“ за срок от 3 години, а две години трябва да полага и по 200 часа „безвъзмезден труд в полза на обществото“.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.