Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

И следващият iPhone 14 по всяка вероятност ще запази черния блок в горната част на дисплея, който помещава камерата и други сензори, съобщава Digital Trends.

В момента iPhone 13 е единственият флагман с подобен дизайн на пазара, макар компанията в Купертино да намали т. нар. notch за пръв път от появата му.

Нуждата от него е ясна - смартфонът на Apple няма сензор за пръстови отпечатъци, и затова са нужни специалните сензори за лицево разпознаване Face ID, които заемат много физическо място.

Ясно е, че Apple работи усилено и върху добра камера под дисплея. Няколко китайски компании вече показаха такава технология и дори пуснаха устройства на пазара. Но качеството на снимките страда заради светлината от дисплея, проблем, който все още е труден за решаване.

Според MacRumors по-вероятно е обаче през 2023 г. да видим първо iPhone с две малки дупки - за предната камера и за Face ID сензорите.

Според някои анализатори компанията на покойния Стийв Джобс ще запази този вид на смартфона дори по-дълго, защото така той вече се отличава от конкуренцията. Notch-ът на iPhone вече е само негова марка на наводнения пазар за смартфони.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.