Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Новият чип A15 Bionic на Apple, с който излизат всички модели на новия iPhone 13, отново избута смартфона на първо място сред себеподобните. Това показват данните в популярния бенчмарк (тест за изчислителна мощност) GeekBench 5.

A15 Bionic бие със сериозна преднина най-бързия процесор в Android смартфоните - Qualcomm Snapdragon 888. Чипът на Apple отчита 1747 точки в едноядрен режим и 4818 в многоядрен, а 888 - 1134 и 3769 точки съответно. Но това не е новина - Snapdragon 888 отстъпва по чиста изчислителна мощ и на по-стария A14 Bionic (макар разликата при реална употреба да е почти несъществуваща).

Забележителното е, че A15 Bionic бие и предшественика си с 9% при едноядрен режим и 15,7% при многоядрен.

Данните от GeekBench освен това потвърждават слуховете за оперативната памет на новите модели iPhone - нещо, което по принцип от Apple не разкриват.

iPhone 13 и 13 mini са със скромните 4GB RAM, а Pro и Pro Max моделите - с 6GB. Това е по-малко от мнозинството Android флагмани на пазара, които са с 8 до 12GB RAM, но както винаги, не е пречка за мощен смартфон, тъй като Apple произвежда чиповете си само за един модел и може да ги калибрира идеално за конкретния хардуер. Чарковете за Android пък трябва да работят на десетки различни модели.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.