Слави пуснал нова песен!

Сега знам, че предизвиках вниманието ви, защото възможността да напсуваш някого винаги привлича повече хора към една тема, отколкото биха го направили чифт стегнати гърди в красив дантелен сутиен, например.

Та Слави пуснал нова песен, а това си е новина, защото не навсякъде по света политическите лидери сами украсяват предизборните си кампании със собствени песни и танци. Докато у нас не е така. Шоубизнесът устойчиво се мести към Дондуков 1 и 2 и постепенно се обзавеждаме с кандидати за президенти, премиери и депутати, които биха могли да ни изпеят и изтанцуват всяко свое законово предложение, не само да го изпеят и изтанцуват, а при успех да му ударят и някой гюбек. Затова всеки уважаващ себе си журналист, анализатор, политолог или коментатор трябва спешно да попълни познанията си в забавния жанр, за да може правилно да тълкува всички сигнали на играчите на политическата сцена.

Та от научен интерес си пуснах да видя новото парче на политическия лидер. Започва ударно – с два боси мъжки крака с татуирани образи на тях, но не успях да различа добре чии. Ботев ли, Левски ли, Дебелянов ли или просто някоя роднина на единия прасец и нещо като дракон на другия. Ма не се и вглеждах дълго, защото патриотични татуировки по прасците при мен предизвикват мигрена, а с мигрена не мога да слушам музика, пък била тя и патриотична. То и да се вгледаш не винаги означава, че ще разбереш, де. На един приятел баща му, например, си беше татуирал Ботев на гърдите, точно до сърцето. Обаче татуирането толкова боляло, че патриотизмът му се сломил и оставил Ботев без брада. Нямал сили чак и за нея. Та татуираният Ботев прилича повече на жена му, отколкото на самия Ботев, но тя приема това доста мъдро. Все пак, казва, по-добре татуировката да прилича на мен, отколкото аз на Ботев.

Та видях двата патриотични татуирани мъжки крака в клипа на Слави и превъртях напред, че нямах много време. 

Следващия кадър, на който попаднах, бяха споменатите вече от мен стегнати женски гърди, опаковани в красив дантелен сутиен, на чийто фон Слави и мъжки хор пеят страховито „Алелуя, алелуя!“ 

Доколкото успях да видя от забързания каданс, на който изгледах клипа до края, в него си има всичко, което трябва да присъства както в българското шоу, така и в българската политика, ако условно приемем, че това са две различни неща. Татуиран и трениран мъж, полугола жена, яки коли, фино уиски, пистолети, патаклама, бой, цици, предателство, убийство, алелуя и мъжка сълза.

Та какво иска да ни каже лидерът на най-голямата партия в последния парламент с този клип? 

За трети път ще спомена женските гърди в дантелен сутиен, но те наистина ме впечатлиха най-много. Те имат поддържаща злодейска роля в творбата на политика-певец – прелъстиха в началото лирическия герой, а накрая се опитаха да го застрелят, но той, разбира се, победи. Какво символизират тия цици – жената, политиката, избирателя? А може би статуквото?

Аз се спирам на последното предположение – в клипа гърдите са злодеят, а в живота злодеят е статуквото. Ерго гърди = статукво.

А, знаем, всички партии и кандидат-президенти искат да се преборят със статуквото. Статуквото е такова зло, че дори самото статукво се отрече от него три пъти. 

Все пак не бива да обвиняваме всички политици в този елементарен сексизъм, в който жената и женското са зло и носят неприятности. В интерес на истината трябва да признаем, че кандидат-президентите, например, са много по-галантни към дамите. Даже всеки кандидат-президент си взе по едно женско вице, за да демонстрира отворени виждания, либералност, модерност, кавалерство и там каквито положителности още ви хрумнат.

Дамите в тази кандидатпрезидентска кампания са красиви, а две трети от тях и мълчаливи, което издига политиката на едно почти перфектно ниво.

Е, не чак на нивото, на което беше през последните 12 години, де, в което знаем, жените блестяха като ланец с диаманти около здравия врат на премиера. Той повече ги ценеше според мен – където има проблем и неприятности, пускаше напред все жени да оправят положението. Така че кандидат-президентите харесват жените, но Борисов ги харесва повече. Е, не прекалено, както се видя и от последното събрание на ГЕРБ-Жени, в което дамите нещо много си повярваха и се опълчиха на спусната им отгоре кандидатура, та разгневиха лидера си. Както е казал народът: „Пусне ги под масата, а те му се качат на леглото.“ Неведнъж Борисов е признавал, че поне в личния си живот много внимава да не стига до такива ситуации.

В едно интервю беше казал: „Жената иска внимание, жената обсебва с присъствието си, тя те разконцентрира. Жената до теб означава, че вечер трябва да си се прибрал, че в събота и в неделя трябва да ѝ отделяш внимание. Човек има избор - или се посвещаваш 24 часа на нещо и успяваш, или си правиш и други работи.“

Сега разбрахте ли, човеци, ако искате да постигнете успех, дръжте жената на една ръка разстояние. Най-много вице да ви е или максимум цици в сутиен, които накрая обаче задължително умират.