Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Докато целият свят в момента е отправил поглед към Париж и опакованата посмъртно Триумфална арка по проект на най-известния български художник Кристо и съпругата му Жан-Клод, в София са организирани серия от събития в памет на двамата артисти.

Наред с изложбата с фотографии на Волфганг Фолц „Кристо и Жан-Клод. Живот=Творби=Проекти“ в Софийската градска художествена галерия, изложбите на открито с плакати от колекцията на НХА и редица лекции и издания, Столична община предлага съпътстваща културно-образователна програма, организирана от фондация „Изкуство – дела и документи“. 

„Гледане с разбиране“ е серия от събития през октомври и ноември, чиято цел е да скъси дистанцията с публиката, да представи на достъпен език и да отвори диалог с посетителите за творчеството на Кристо и Жан-Клод и връзката им с България. Чрез серия от турове, работилници и аудио-разходки програмата цели да предложи нов тип изживяване на изкуството на Кристо и Жан-Клод.

В нея са включени: безплатни турове в изложбата в СГХГ, специализирани посещения за в хора пенсионна възраст, детски архитектурни работилници, както и аудио пърформанс-разходка по пиеса на Мартина Новакова и Мигел Валентин.

Гид ще бъде изкуствоведката Жени Дечева.

Пълната програма на събитията е публикувана във фейсбук страницата на проекта на общината.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.