Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В новия епизод на Z-Каст ви срещаме с един от наградените на тазгодишния конкурс за млади учени на Европейския съюз EUCYS - Теодор Кирилов.

Теодор е ученик в Софийската математическа гимназия, сега започва последния си 12 клас, но вече е и носител на специалната награда на Eвропейския център за синхротронна радиация. Той и трима негови колеги - ученици и студенти от България - взеха рекорден брой награди на конкурса, провеждан тази година в Саламанка, Испания.

Теодор е разработил софтуерни инструменти за изследване на ДНК репликация, които и в момента се ползват активно в Института по Молекулярна Биология на БАН. Той ни разказа за своя мултидисциплинарен проект, сподели и ценни съвети за по-младите от него, които искат да се занимават с наука в България.

"Ако проявяват интерес да се занимават с научни разработки, редно е да се свържат с научни институции, които да им предложат проекти, по които да работят - и много институти няма да им откажат. Да имат смелост да се занимават с такъв тип разработки", коментира той.

Пълното интервю с Теодор Кирилов чуйте в новия, 48-ми епизод на Z-Каст:

 

Можете да слушате Z-Каст в SpotifyGoogle PodcastsTuneInApple Podcasts.

Коментари

Как да станеш млад учен?

Много лесно, бягай навън, където се прави истинска наука. Стой далеч от БАН, където се явяват на работа само тези, които половинките им не ги търпят вкъщи.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.