Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Въпреки десетките спекулации коя ще е кандидат-президентската двойка на ГЕРБ, партията на Бойко Борисов все още няма решение кого ще издигне, научи Клуб Z.

Партийните структури в цялата страна имат срок до утре да приемат номинации от членовете си както за кандидат-президент, така и за депутати от съответния район. Същевременно в централата на ГЕРБ все повече се обединяват около мнението, че е най-добре кандидатът да е партиен. Естествено, никой не смее да предложи на Борисов той да се впусне лично в битката, както бе обещал тържествено в тв интервюта и преди пет години, и преди десет години. 

Най-споменаваното име в социалните мрежи - на уволнения от “Пирогов” проф. Асен Балтов, не е било вариант за кандидат-президент, посочват източници от бившите управляващи и дори намекнаха, че той би се впуснал в битката за кмет на София, за където в партията смятат, че е подходящ, зам.-кметът Мирослав Боршош. 

Имало е предварителни сондажи да бъде издигнат деканът на Юридическия факултет на СУ проф. Даниел Вълчев, но той е отказал. Не желае да влиза в политиката и друг професор - Венцислав Мутафчийски. 

Измежду ярките фигури в ГЕРБ големи шансове да бъдат издигнати за президент имат двамата заместници на Борисов - бившите му министри Томислав Дончев и Даниел Митов, както и кметът на Бургас Димитър Николов. 

Най-споменаваното име за кандидат-вицепрезидент засега е на бившият външен министър Екатерина Захариева.

Шансовете партийна кандидатура на ГЕРБ да успее са ниски, като вероятно тя би разчитала още и на гласовете на ДПС. Както ГЕРБ, така и ДБ все още не са обявили кандидатите си за президентските избори и това стопява шансовете да се наложи силна обществена фигура, която да бъде антипод на Румен Радев. 

Коментари

Герберащината

Време е за Деса Простакеса, леля Цецка не става…Еле пък Бацо Тулупа, Румбата като маче ще го натупа.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.