Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви преди малко в Кръстова гора, че партията му ще обяви кандидата си за президент, "когато му дойде времето". Така отговаряше на въпроси неговият бивш началник Симеон Сакскобургготски, когато бе премиер между 2001 и 2004 г.

"Ще дойде време за кандидата, бърза работа нямаме. Още шикалкавят с парламента. Имаме един, втори, трети кандидат, и още двама, и още трима, когато му дойде времето, изпълнителната комисия ще го съобщи", заяви Борисов.

Той се възползва от присъствието на журналистите и направи бърз анализ на вътрешнополитическата ситуация, за която отново обвини президента Румен Радев.

"Не видях в актуализацията на бюджета един лев за културен туризъм, за пътища - как ще има растеж? Днес излизат прикривания на убийства, трети избори чакаме Бойко Рашков да каже кого сме подслушвали, яли хора - това са проценти, които ни се вземат, а са пълни лъжи. Парламентът стана място за лични вендети и слугинаж на Румен Радев. Лъжат пенсионерите, че има дават пари за 2-3 месеца. Наблюдавате ли чудовищната контрабанда на всичко, което върви? Това, което правят, е ужасно.  

Зор да дадат на техния приятел Янаки Стоилов Бюрото за защита - това им е съдебната реформа.  


Само заради Радев и неговата компания ще си останем в чакалнята на еврозоната. Месеци нахалост и нищо. Има си абсолютно мнозинство, но не искат да правят правителство, защото от януари ще е много тежко  - свръхдефицит, инфлацията галопира, цените скачат", каза Бойко Борисов. 

Според него изборите са предрешени, защото отново щели (не каза кои - бел. ред) да ни излъжат с флашките от машините за гласуване.

Борисов коментира и разкритията на Мая Манолова за газовата връзка с Гърция: "И фирмата доставчик е гръцка, и изпълнението е на гръцка компания, ние нямаме нищо общо с тоя газопровод, ние сме платили парите и те трябва да го направят, ако не - има неустойки. Да се обърне към гърците и да ги пита защо." 

Лидерът на ГЕРБ попита и къде са инвеститорите, които министърът на икономиката Кирил Петков обещал да доведе.

Пловдивският владика Николай, който посрещна Борисов на Кръстова гора, се възползва от живото включване във фейсбука на бившия премиер, за да му направи реклама.


"Благодарение на г-н Борисов преди 14 години получихме частицата от животворящия кръст Господен, лично министър-председателят я донесе частицата в Пловдив.   Благодаря за добротворството, което направихте", каза Негово високопреосвещенство.
 
"Заповядайте да видите какво прави владиката!", приканваше Борисов.

"Със средствата, които вие дадохте", допълваше Светиня Му.