Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

За девета поредна година София беше домакин на националната кампания „Стара хартия за нова книга“. На 19 септември 2021 г. децата от столицата събраха 11,7 тона хартия за рециклиране и така спасиха от изсичане 152 дървета. В рамките на инициативата пред Книжен център „Гринуич“ преминаха 2052 деца, които получиха над 2600 книги. Сред тях бях беше и новото специално издание на каузата „Пазители на планетата“, предоставено от „ЕКОПАК България“.

Кампанията е част от Календара на културните събития на Столична община за 2021 г. и традиционно е подкрепена от кмета Йорданка Фандъкова.

Александър Урманов, изпълнителен директор на „ЕКОПАК България“, Виктория Бисерова, управител на Книжен център „Гринуич“, и Десислава Билева, заместник-кмет в направление „Зелена система, екология и земеползване“ към Столична община

„Всички заедно правим града ни по-чист и по-зелен“, каза Десислава Билева, заместник-кмет по направление „Зелена система, екология и земеползване“.

Тя благодари на всички малки „екопосланици“, които активно участват в кампанията.

„Не спирайте да търсите знание в книгите и да възпитавате своето екологично поведение!“

Изпълнителният директор на „ЕКОПАК България“ Александър Урманов също поздрави всички присъстващи. „Изключително сме щастливи да видим отново толкова много хора, радостта в очите на деца и желанието да направят София по-добро място за живеене.“

„Хартията, която събираме не е отпадък – тя е ресурс за новите любими детски книги на децата“, каза от сцената управителят на Книжен център „Гринуич“ Виктория Бисерова. Тя призова децата да изберат сами своите книги. „Защото само с новите книги, само с новите знания, ставаме по-добри и осъзнаваме ролята и отговорността на всеки от нас в света, в който живеем.“

Звездите на „Бон-Бон“ и „Voice Academy“ взривиха сцената с невероятните си изпълнения, а куклената постановка „Цирк“, представена от Роси Велинова и „Театър на приказката – София“, омагьоса гостите на събитието.

Виктор Дремсизов, репортер в Новините ON AIR, Александрина Янкова – водещ на прогнозата за времето в Bulgaria ON AIR и приятелите на каузата от фондация „Светът на Мария“ бяха специалните посланици на кампанията тази година. Именно те съветваха децата в избора на нови книжки. Малките участници имаха възможност да се включат в специалните игри с въпроси на еко и литературна тематика и така да си спечелят още награди, осигурени от „Албо груп“ и училище „Европа“.

„Стара хартия за нова книга“ продължава със събития в Добрич и Русе на 25 и 26 септември.

Партньори на кампанията „Стара хартия за нова книга“ са издателство „Ентусиаст“, фондация „Културни перспективи“, фондация „Светът на Мария“ и училище „Европа“. Каузата е подкрепена от издателствата „ТРУД“, „ЕГМОНТ“, „Книгомания“, „Хермес“, „Просвета“, „Artline studios“, „ФЮТ“, „Златното пате“, „Софтпрес“ и от „Албо груп“. Медийни партньори са Bulgaria ON AIR, webcafe.bg, maikomila.bg, azcheta.com, detskiknigi.com, clubz.bg, dnes.bg, az-deteto.bg, az-jenata.bg, purvite7.bg, noviteroditeli.bg.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.